Leeslogboek 2019-2020 Daan van Dorst

Leeslogboek 2019-2020 Daan van Dorst

Algemeen

Planning schooljaar 2019 - 2020

In havo 3 ga je dit schooljaar 4 boeken lezen. Bij elk boek maak je een verwerkingsopdracht die je opslaat in je eigen Wikiwijspagina. Op die manier kan je docente altijd je opdrachten bekijken en kun je ook zelf altijd bij je materiaal. Handig toch :)


De opdrachten bij de boeken moeten op afgesproken momenten worden ingeleverd. Hieronder zie je een verdeling van de 4 leesboeken over het schooljaar. Het kan zijn dat je docente tussentijds de data aanpast. Houd ook de studiewijzer in SOM goed in de gaten!

 

Boek 1                            periode 1 - vrijdag 11 oktober
Boek 2                            periode 2 - vrijdag 22 november
Boek 3                            periode 2 - vrijdag 6 maart
Boek 4                            periode 3 - vrijdag 15 mei

 

Aan het einde van het schooljaar sluit je je leeslogboek af met presentatie voor je docente over de gelezen boeken.

Een Wikiwijspagina maken

Je gaat je leeslogboek maken in je eigen Wikiwijspagina. Je hebt hiervoor deze Wikiwijspagina nodig. Deze ga je kopiëren naar je eigen Wikiwijsaccount. Daar kun je de pagina wijzigen door steeds je eigen verwerkingsopdrachten toe te voegen.
Hoe je deze Wikiwijspagina naar je eigen account kunt kopiëren, vind je hier

 

 

Hoe werk je in Wikiwijs aan je leeslogboek?

Hoe moet je leeslogboek eruit zien?

Je leest in havo 3 in totaal vier boeken. Bij elk boek moet je je leeslogboek in Wikiwijs updaten. Maak de opdracht in Wikiwijs en niet via een bestand als bijlage!

 

Bij elk gelezen boek moet er een reflectie terug te vinden zijn in je leeslogboek. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:

1. De gemaakte opdrachten moeten direct zichtbaar zijn. Dat betekent dat je de teksten typt in Wikiwijs of kopieert vanuit Word. Je mag geen Worddocument toevoegen als bijlage!
2. Geef op het tabblad 'boekenoverzicht' een volledig overzicht van de gelezen boeken. Zo kun je in één oogopslag zien welke boeken je gelezen hebt. Noteer telkens bij elk boek: de titel, de auteur en het aantal sterren dat je het boek zou geven. Hierbij geldt dat 5 sterren maximaal is. Houd dit overzicht up-to-date!
3. Voor elk boek gebruik je vervolgens een tabblad waar je een verwerkingsopdracht maakt bij het gelezen boek. De opdrachten waar je uit kunt kiezen, vind je bij het tabblad 'opdrachten'. Je mag hierbij natuurlijk werken met afbeeldingen als je wilt! Dit levert niet direct extra punten op. Let er ook goed op dat een document dat je in Word maakt een andere opmaak kan krijgen als je het document plakt in Wikiwijs.
4. Aan het begin en aan het einde van het schooljaar ontvang je van je docent nog overige opdrachten die je bij het tabblad 'overige opdrachten' moet uitvoeren.


Tussentijdse 'beoordeling'
Wanneer je docent tussentijds je leeslogboek bekijkt, zal zij letten op de volgende aspecten:

- Kwaliteit: is de gekozen opdracht goed uitgevoerd? Heb je beargumenteerd de vragen beantwoord? Heb je niet de makkelijkste weg gekozen?
- Volledigheid: geeft je opdracht een volledig beeld van jouw mening van het gelezen boek? Heb je de volledige opdracht uitgevoerd?
- Taalgebruik: heb je niet te veel spel- en taalfouten gemaakt?
- Mening: wordt door de opdrachten steeds duidelijker wat voor soort boeken je fijn vindt om te lezen?

Je krijgt feedback van je docente zodat je eventueel de gemaakte opdrachten kunt aanpassen. Natuurlijk kun je de feedback altijd gebruiken bij de komende opdrachten.

 

Verwerkingsopdrachten

In je leeslogboek is het van belang dat je bij elk gelezen boek vooral aangeeft wat je ervan vond en waarom. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal vaste opdrachten.

Zorg er bij elke opdracht voor dat duidelijk bovenaan de opdracht staat: titel - auteur - welke opdracht je gemaakt hebt.
Op deze manier is het voor jouzelf en voor je docent direct duidelijk over welk boek het verslag gaat.

 

Je mag bij elk boek kiezen uit onderstaande verwerkingsopdrachten. Je mag slechts één opdracht twee keer gebruiken:

 

De recensie

Schrijf een recensie van minimaal 500 woorden over het door jou gelezen boek. Zorg voor een goede opbouw (inleiding – kern – slot), met in de kern minstens 3 goed uitgewerkte argumenten. Leg goed uit waarom je het boek goed / slecht vindt.  Gebruik ten minste twee citaten uit het boek die je mening ondersteunen.
Zorg ervoor dat je tekst een geheel vormt.

Zoek vervolgens een positieve en een negatieve recensie op over het gelezen boek. Plak deze recensies onder je eigen recensie. Geef vervolgens een korte reactie van minimaal 50 woorden op allebei de recensies: met welke onderdelen ben je het eens en waarom? En met welke onderdelen ben je het niet eens en waarom?

 

De Pecha Kucha

Maak een 'Pecha Kucha' bij het door jou gelezen boek. Een PechaKucha is een PowerPointpresentatie waarbij de dia's na 30sec automatisch verspringen naar de volgende dia. In totaal zijn er 10 dia's die je zelf moet vullen. De eerste en de laatste dia tellen niet mee. Die informatie op de dia en het verhaal dat je erbij vertelt moeten passend zijn voor de 30sec. In de studiewijzer hangt een lege PechaKucha presentatie die je hiervoor mag gebruiken. Hier vind je ook een lege PechaKucha.

De volgende onderdelen moet je in elk geval bespreken in de presentatie:

1.    Omslag / afbeelding van het boek – geef een korte introductie van het boek door het omslag te bespreken (schrijver, titel, uitgever, afbeelding).

2.    Schrijver – vertel kort wat over (het leven en werk) van de schrijver.

3.    Samenvatting – geef in een paar zinnen weer waar het boek over gaat.

4.    Titelverklaring – geef uitleg over de titel. Neem hier ook de eventuele ondertitel/motto/opdracht in op.

5.    Personages – vertel kort iets over de hoofdpersonen/-persoon en/of andere personages.

6.    Tijd – geef kort aan in welke tijd het verhaal zich afspeelt.

7.    Ruimte – vertel kort iets over de ruimte in het verhaal. Waar speelt het verhaal zich af? (land, gebouwen, etc.)

8.    Perspectief – geef aan bij wie het perspectief ligt.

9.    Opbouw – bespreek de opbouw van het boek (denk aan delen, hoofdstukken).

10. Persoonlijke beoordeling – geef aan wat jij van het boek vond (waarom zou je het boek moeten lezen of waarom niet?)

Zoek bij elk onderdeel een toepasselijke afbeelding (gebruik zo min mogelijk tekst), aan de hand waarvan je dertig seconden informatie over het betreffende onderwerp geeft. Werk alles uit wat je wilt zeggen. Sla de presentatie en de tekst die je erbij hebt gemaakt allebei op.

 

De pitch

A.   Stel, je wilt het boek laten verfilmen. Je hebt geldschieters gevonden die eventueel wel willen investeren in je film. Nu moet je hen nog overtuigen van je plan voor de film. Je hebt 2 minuten de tijd voor deze 'pitch'. In die twee minuten moet je het volgende vertellen:

a.    Hoe gaat de film heten?

b.    Wat voor soort film wordt het?

c.    Wie zijn de hoofdpersonen?

d.    Welke problemen komen er aan de orde in de film? En hoe worden deze opgelost?

Verder kies je nog twee van de onderstaande onderdelen voor je pitch:

a.    Wie gaan de hoofdrollen vertolken?

b.    Waarom is het boek zo geschikt om te verfilmen?

c.    Hoe ga je iets bijzonders maken van de film?

d.    Waarom zal er veel publiek op de film af komen?

 

Maak een tekst van minimaal 500 woorden waarin je de gekozen bovenstaande vragen beantwoordt. Neem de vraag letterlijk over in je tekst zodat het duidelijk is welke vraag je beantwoordt.

Boeken

Boekenoverzicht

Boek 1: Overleven in de wildernis

Schrijver: Gary Paulsen

Aantal sterren: 4,0 sterren

 

Boek 2: Geen Genade

Schrijver: Thijs Slegers, Andy van der Meijde

Aantal sterren: 3,5 sterren

 

Boek 3: Bomber

Schrijver: Paul dowswell

Aantal sterren: 4,5 sterren

 

Boek 4: Fright Night

Schrijver: Maren Stoffels

Aantal sterren: 3 sterren

Boek 1

De Pecha Kucha

Powerpoint presentatie

Dia 1:

dit is mijn presentatie over het boek overleven in de wildernis.

 

Dia 2

De schrijver van het boek is Gary Paulsen. Hij woont in Minneapolis, Amerika. Hij is geboren op 17 mei 1939 en is dus 80 jaar oud. Hij heeft 3 kinderen. Hij schreef zijn eerste boek in 1966. In totaal heeft hij 200 boeken geschreven

Dia 3

Het boek gaat over Brian Robinson die neerstortte in een klein bush vliegtuigje terwijl hij onderweg was naar zijn vader. hij moet zien te overleven in de wildernis met alleen zijn hakbijl. Het is een best speciaal boek want het boek heeft 3 verschillende verhalen die in een boek verteld worden. Overleven, de winter en de rivier. Alle 3 de delen vertellen een verhaal uit een andere periode uit het leven van Brian. Alle verhalen sluiten wel op elkaar aan.

Dia 4

de titel heet zo omdat Brian nadat hij is neergestort met een vliegtuig in de bossen van canada zichzelf moet reden omdat er geen hulp nabij is.

Dia 5

De personages die in het boek voorkomen zijn:

Brian Robeson, hij is de hoofdpersoon het hele verhaal draait om hem.

De moeder van Brian, zij komt alleen in het begin en einde van het boek voor. In het begin komt ze voor op moment dat Brian onderweg is naar het vliegveld. Later komt ze terug wanneer Brian ook weer terug is in de stad.

De vader van Brian: wordt alleen maar genoemd dat hij geschiede is met de moeder van Brian en dat hij in de bossen van canada woont waar Brian naartoe was.

Derek Holtzer: hij komt voor in het laatste deel. Hij gaat samen met brian opnieuw terug naar het bos waar hij moest zien te overleven zo wil hij er achter komen hoe het is om zo te leven.

Dia 6:

de grootste gedeelte van het boek speelt zich af in de bossen van canada waar Brian is neergestort. De andere plek waar het boek zich nog meer afspeelt is bij Brian thuis in de stad. Welke stad dit is staat nergens precies in het boek.

Dia 7

De tijd waar het boek zich afspeelt is in de zomer, winter en herfst. Dit kom je te weten omdat Brian in zijn boek vertel hoe het weer is. De precieze maanden wanneer het boek zich afspeelt weet je niet.

Dia 8:

Het perspectief waaruit het boek is geschreven is vanuit het persectief van brian. je komt dus te weten wat brian voelt en denkt. Het is dus vanuit de ik-figuur je kruipt dus als het waren in de huid van de hoofdpersoon.

Dia 9:

Het boek is opgebouwd uit drie verschillende verhalen(overleven, de winter en de rivier) die weer verdeeld zijn over verschillende hoofdstukken. Het boek heeft 23 hoofdstuk.

Dia 10:

Ik vond het een leuk boek om te lezen omdat er veel spanning en actie in het boek voorkwam. Het allerleukste aan het boek vond ik dat je bijna het gevoel krijgt of je zelf in de bossen moet zien te overleven. Ik geef dit boek een 8/10 .

Boek 2

Pitch 

geen genade

andy van der meijde en thijs slegers

A.   Stel, je wilt het boek laten verfilmen. Je hebt geldschieters gevonden die eventueel wel willen investeren in je film. Nu moet je hen nog overtuigen van je plan voor de film. Je hebt 2 minuten de tijd voor deze 'pitch'. In die twee minuten moet je het volgende vertellen:

a.    Hoe gaat de film heten?

De film gaat heten: Geen genade. De film gaat zo heten, omdat ondanks een moeilijke jeugd in een Arnhemse volkswijk Andy van der Meijde bij Ajax uitgroeide tot één van de beste rechtsbuiten van zijn generatie. ook gaat de film zo heten, omdat het ook de naam is van het boek.

b.    Wat voor soort film wordt het?

De film wordt een documentaire over het leven van Andy van der Meijde

c.    Wie zijn de hoofdpersonen?

In de film is een  hoofdpersoon, de hele film  draait natuurlijk om Andy van der Meijde. Alle andere personen die in de film voorkomen zijn mensen die belangrijk waren in het leven van Andy. Deze personen zijn:

De moeder van Andy

De vader van Andy

De 2 zussen van Andy

De twee ex-vrouwen van Andy

Andy zijn 3 kinderen

En de collega’s waar Andy mee samen heeft gewerkt

d.    Welke problemen komen er aan de orde in de film? En hoe worden deze opgelost?

De hele film draait eigenlijk om de problemen van Andy. Hij had een mooie voetbalcarriere, maar door de bekendheid en het geld kwam Andy eigenlijk alleen maar in de problemen. Zo gebruikt Andy in zijn nachtleven te veel alcohol en drugs. Doordat hij zo beroemd is krijgt hij veel aandacht en daardoor gaat hij  vaak vreemd met andere vrouwen. Naast deze problemen, had Andy ook veel problemen met het voetballen zelf. Zo had hij veel last van blessures, hij stond vaak niet in de basisselectie en zijn transfer naar Italie was ook niet echt goed voor hem. Deze voetbalproblemen worden opgelost door Andy zelf. Voor alle anderen problemen vindt Andy aan het einde van zijn loopbaan een oplossing. Hij trouwt met Melissa de ervoor zorgt dat het drugsprobleem van Andy stopt en het alcoholgebruik vermindert tot wat normaal is. Nu Andy met Melissa is heeft Andy geen behoeftes meer aan andere vrouwen en is loyaal aan zijn gezin.

 

b.    Waarom is het boek zo geschikt om te verfilmen?

Het boek is zo geschikt om te verfilmen, omdat het leven van Andy van der Meijde zwaar was. Zo heeft hij veel verschillende dingen meegemaakt die veel indruk zullen maken op andere mensen. Andy groeide op in een straatarm gezin in een Arnhemse volkswijk. Zijn vader was gokverslaafd en besteedde al het geld wat er thuis was aan het gokken. Andy voetbalde het liefst de hele dag door. Op zijn 14e tekende Andy zijn eerste contract bij Ajax. Hij zal uiteindelijk nog 10 jaar bij de club blijven om daarna een grote stap naar het buitenland te maken. In het buitenland is Andy niet echt op zijn plaats. Het nachtleven trekt Andy steeds meer aan en begint het voetbal minder serieus te nemen. Tijdens zijn nachtleven gebeuren er veel dingen die geschikt zijn om te verfilmen. Ook is het boek geschikt om te verfilmen, omdat het een voorbeeld is wat je juist niet moet doen als je succesvol wil worden als voetballer. Zo kunnen kinderen die prof willen worden gewaarschuwd worden voor de dingen die slecht voor je zijn als prof.

d.    Waarom zal er veel publiek op de film af komen?

Er zal veel publiek op de film afkomen, omdat Andy in de ogen van veel mensen een beroemd persoon is. Hij heeft voor Ajax veel goeds gedaan en heeft daardoor heel veel fans. Veel mensen zullen geïnteresseerd zijn wat er allemaal misliep in de voetballoopbaan van Andy van der Meijde. Mensen willen dit toch graag met eigen ogen zien. Mensen zijn altijd wel een beetje nieuwsgierig. Ook zullen er veel mensen aangetrokken worden die van de film willen leren hoe niet het leven te gaan leiden net als Andy, maar om een succesvolle prof te worden.

Boek 3

Pitch

Bomber 

Paul Dowswell

 

A.   Stel, je wilt het boek laten verfilmen. Je hebt geldschieters gevonden die eventueel wel willen investeren in je film. Nu moet je hen nog overtuigen van je plan voor de film. Je hebt 2 minuten de tijd voor deze 'pitch'. In die twee minuten moet je het volgende vertellen:

a.    Hoe gaat de film heten?

Omdat de film een verfilming is van het boek Bomber lijk het me een goed idee om de film dezelfde naam te geven als het boek want de film gaat over een bommenwerper en Bomber is bommenwerper in het Engels. Iedereen zal direct begrijpen waar de film over zal gaan. Wat ik ook zou toevoegen aan de titel is dat het te maken heeft met de tweede wereld oorlog. Dus de naam zal worden Bomber Wo2.

b.    Wat voor soort film wordt het?

De film wordt een actie film over de avonturen die Harry Friedman beleefde in zijn bommenwerper in de tweede wereld oorlog.

c.    Wie zijn de hoofdpersonen?

De hoofdpersoon van film wordt Harry Friedman. Harry is een 17-jarige jongen die heeft gelogen over zijn leeftijd om toe gelaten te worden tot de luchtmacht. Hij is nu een buikschutter van de Macey May, een van de duizenden bommenwerpers die vanuit Norfolk, Engeland bijna iedere dag richting Duitsland vliegen om hun lading bommen te gooien op Duitse steden.

d.    Welke problemen komen er aan de orde in de film? En hoe worden deze opgelost?

Het eerste probleem is dat ze de weg kwijt zijn op een patrouillevlucht boven de Noordzee. Op het moment dat ze met hun bommenwerper opstijgen in Engeland is het nog goed weer. Eenmaal op de terugweg van hun patrouillevlucht boven Duitsland slaat het weer helemaal om het is erg mistig en het regent heel hard waardoor het voor de navigator moeilijk is om hun positie te bepalen. Ze weten niet meer of ze boven landt zijn of boven zee. De navigator doet zo goed mogelijk zijn best om hun positie te bepalen. Uiteindelijk lukt het niet om hun precieze positie te bepalen waardoor de bommenwerper een noodlanding moet maken in de Noordzee. Alle bemanningsleden kunnen voordat het vliegtuig naar de diepte van de zee zakt het vliegtuig verlaten. Gelukkig kunnen ze met hun rubberen bootje de kust bereiken van Engeland waardoor ze gered zijn.

Het tweede probleem waar zeker een scene van gemaakt moet worden is dat op het moment dat Harry met zijn crew een missie aan het uitvoeren is hun vliegtuig op dat moment neerstort omdat het onder vuur wordt genomen door de Duitse Luftwaffe. Tijdens het neerstorten raakt Harry buitenwesten, hij wordt wakker wanneer hij naar beneden valt zonder zijn vliegtuig maar gelukkig wel met parachute. Harry weet net op tijd zijn parachute te openen waardoor hij veilig landt. Eenmaal op het land gaat Harry opzoek naar mensen die hem kunnen helpen. Hij vindt een oud stel die in een boerderij woont vlakbij waar hij is neergestort. Deze mensen helpen Harry om het verzet in te lichten waardoor hij terug kan naar Engeland. Hij ondergaat een moeilijke route naar tocht naar Engeland onderweg komt hij veel moeilijkheden tegen. Uiteindelijk weet hij het te redden naar de ambassade van Engeland in Spanje waar hij op het vliegtuig gezet wordt terug naar Engeland.

 

Verder kies je nog twee van de onderstaande onderdelen voor je pitch:

c.    Hoe ga je iets bijzonders maken van de film?

Ik ga wat bijzonders maken van de film door de situaties waar Harry mee te maken krijgt zo echt mogelijk te verfilmen. je zult moment spanning voelen en de wil om de film verder te bekijken.

 

d.    Waarom zal er veel publiek op de film af komen?

Er zullen veel mensen op de film afkomen omdat veel mensen interesse hebben in de tweede wereldoorlog en omdat het een heel spannend verhaal is. De verhalen die Harry mee heeft gemaakt zullen veel indruk maken op de kijkers.

Boek 4

Fright Night

Recensie

Het boek Fright Night verteld van een spannend verhaal over 5 jongeren die meedoen aan een spook toch( een Fright Night). Dylan woont sinds een paar maanden bij Quin in huis, hij voelt zich daar nog niet helemaal thuis. Hij heeft zijn moeder verlaten en zijn verleden heeft nog steeds impact op hem. sinds de zomervakantie is Sofia bij hun in de klas gekomen. Al vanaf het eerste moment zijn Sofia, Dylan en Quin goede vrienden. Op een dag besluiten ze om mee te doen aan een Fright Night om al hun angsten te overwinnen. “Wanneer je deze avond kan overleven kun je alles overleven” ,de gedachte gang van Dylan. Het drietal wordt gekoppeld met een ander stel Maarten en Neele. Voor ze het bos ingaan moeten ze een contract onderteken waar hun grootste angsten in staan die ze gaan ondervinden in de Fright night. Ook reza en sandy doen als acteurs aan de avond, zij zijn twee probleem jongeren. Wanneer Reza en Sandy de andere jongeren tegen komen in het bos ontstaat er een ingewikkelde situatie waardoor de spanning erg oploopt. Ingebeelde en werkelijk angst komen nu wel erg dicht bij elkaar.

 

Elk hoofdstuk van het boek is eigenlijk een klein puzzelstukje wat op zijn plaats komt. Zo kom je in elk hoofdstuk meer te weten over het verhaal. wat ik goed vindt aan het boek is dat het verhaal verteld wordt uit verschillende perspectieven. Zo heb je een perspectief van Dylan. In de verhaallijn van Dylan kom je steeds meer te weten over het verleden van Dylan. Bij het perspectief van Sofia zie je vooral hoe Sofia opkijkt tegen Dylan en zij de Fright Night beleeft. Bij het perspectief van Reza zie je een hele andere kant van het verhaal, zo komt Reza pas aan het einde boek voor in verhaallijnen van Sofia en Dylan.

het verhaal is heel spannend en realistisch geschreven. Door het hele boek heen blijft het onduidelijk wie nou de moordenaar is en wie nou het slachtoffers wordt. Hierdoor blijft de spanning er de hele tijd inzitten en het houdt je nieuwsgierig tot aan het einde van het boek.

Tussen de hoofdstukken door krijg je steeds kopjes van wat de moordenaar denkt, zo luidt :   “Maar jou dood was eenzaam, Ook al stonden er vier mensen om je heen: Drie toeschouwers en ik”. Het zijn steeds mysterieuze stukjes die vragen bij je oproepen wie nou de moordenaar of het slachtoffer is. Deze kopjes zorgen er ook door dat de spanning steeds verder opgebouwd wordt.

Het verhaal is super spannend, zo spannend zelf dat je op sommigen momenten echt zelf mee zit te gruwelen. De combinatie van de verhaallijnen lijken in het begin van het boek niet niets met elkaar te maken hebben, op het einde blijkt dat deze verhaallijn op een verassende manier bij elkaar komen. Het is een lekker boek om in een paar uurtjes uit te lezen. Het is vooral een boek wat voor mensen is die van Thrillers houdt, als je hier niet van houdt zou ik het boek niet lezen.

 

 

 

 

 

 

 

Recensie 1

 

Wederom weer een heerlijk spannend verhaal van Maren Stoffels. Net als Escape Room wist ook dit boek mij te boeien. Ik heb het dan ook in één (nou ja, twee) ruk(ken) uitgelezen.

De personages zijn doordacht omschreven en al vrij snel wist ik wat er met de moeder van Dylan aan de hand was. Het feit dat het verhaal uit verschillende perspectieven wordt verteld (Sofia, Dylan, Quin en Reza) kan verwarrend werken voor sommige mensen, maar ik vond het in dit geval niet vervelend. In het begin begrijp je nog niet zo goed wat Reza te maken heeft met de andere drie hoofdpersonen, maar daar kom je gauw genoeg achter.

De scènes zijn spannend beschreven en dat maakt dat je dit boek eigenlijk ook gewoon zo snel mogelijk wilt uitlezen. Ik zie een verfilming wel zitten!

Mijn reactie:  Ik ben het hier helemaal mee eens omdat ik het boek ook aan een stuk door heb gelezen. Ik vond ook dat het boek niet verwarrend was met het lezen van verschillende perspectieven.

 

 

 

Recensie 2

 

Ik dacht dat dit een horrorverhaal zou zijn of op zijn minst een thriller, maar het is een verhaal over pubers met relatieproblemen en een moeder met een probleem (het syndroom wordt niet genoemd maar het ligt er duimendik bovenop, als ik schrijf wat het is, is het een spoiler).

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, de naam staat boven het hoofdstuk. Helaas heeft geen van de personages een eigen stem, waardoor je niet steeds weet wie vertelt, wat verwarrend is. Geen van de personages vertelt met passie, waardoor het een saai boek is.

Het taalgebruik is simpel, het is voor groep 4 goed te volgen, hoewel de gebeurtenissen duidelijk op oudere jeugd is gericht.

Mijn: ik ben het hier niet mee eens, ik vindt dat er wel met passie vertel wordt door de personages. Je kunt lezen wanneer er met intonatie gesproken wordt. ik vond het boek juist vlot geschreven waardoor het een lekker leesbaar boek was voor tieners.

Overige opdrachten

Leesautobiografie

Voorbereiding mondeling

Terugblik havo 3 en vooruitblik havo 4 en 5

  • Het arrangement Leeslogboek 2019-2020 Daan van Dorst is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Daan Van Dorst Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2020-06-19 16:23:02
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    HAVO 4;
    Leerinhoud en doelen
    Nederlands; Literatuur;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    20 uur en 0 minuten
    Trefwoorden
    havo4, havo5, leeslogboek, literatuur, nederlands

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Musters, Marloes. (z.d.).

    Leeslogboek havo 3 2019 - 2020

    https://maken.wikiwijs.nl/148123/Leeslogboek_havo_3___2019___2020

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.