Onderzoek leerjaar 1

Onderzoek leerjaar 1

Inleiding

Vroeg op de ochtend vraag jij je af welke vakken jij die dag hebt, zodat jij de juiste boeken in de tas kan doen. Op school zit jij alleen omdat de klasgenoot die normaal gesproken naast jou zit het eerste uur niet aanwezig is. Jij stuurt een berichtje aan jouw klasgenoot om te vragen waarom zij niet op school is. Wanneer jij in de middag thuis komt, hangt er een vreemde geur in het huis. Omdat jij je afvraagt waardoor het zo vreemd ruikt, ga jij kijken waar de geur vandaan komt. Als jij naar de keuken loopt, zie jij dat de hond weer op de mat heeft gepoept.

Dit zijn drie voorbeelden van vragen die op een normale dag door jouw hoofd kunnen spoken. Om die vragen te beantwoorden ga jij op onderzoek uit. De eerste keer ga jij op zoek naar jouw schoolrooster, de tweede keer stuur jij een berichtje en bij het laatste voorbeeld ga jij kijken waar de geur vandaan komt. Van kinds af aan ben jij al gewend om op onderzoek te gaan.

Ook op school ga je bij verschillende vakken onderzoek doen. Een onderzoek uitvoeren gebeurt altijd volgens 6 stappen. In de eerste klas wordt stap 5 nog overgeslagen. Om elke stap goed te doorlopen vind je hier techniekkaarten met beschrijvingen van elke stap.

 

Fasen in een onderzoek:
Fase 1: Voorbereiding
Fase 2: Opzetten en uitvoeren van het onderzoek
Fase 3: Verwerken van de gegevens
Fase 4: Formuleren van de conclusie
Fase 5: Evaluatie van het onderzoek
Fase 6: Presentatie van het onderzoek

Colofon

Het arrangement Onderzoek leerjaar 1 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Nathalie van der Weiden Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-03-23 12:26:54
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open