Retaildenken, een toekomstbeeld en -strategie bepalen

Retaildenken, een toekomstbeeld en -strategie bepalen

Kick off

Welkom

In dit lesarrangement gaan we je, als ondernemer in opleiding, bezighouden met het toekomstbeeld en de strategiebepaling van een retailonderneming. We laten je kennis maken met de begrippen multi, cross- en omnichannel retail. De verschillende online en offline scenario's en laten we je onderzoeken waar de oriëntatie en het koopgedrag van de consument vandaag staat en hoe het zich in de komende jaren gaat ontwikkelen. Als toekomstig ondernemer in de retail moet je klaar zijn om je klanten zowel online als offline winkelgemak en -beleving te geven. Verder staan we stil bij de rol en invloed van technologie hierop.

De lessen slutien aan bij Kerntaak 1-W1: Bepaalt het toekomstbeeld van de onderneming en Kerntaak 3-W5: Houdt trends en ontwikkelingen bij en innoveert de onderneming. De invloed van online op klanten en klantbehoeften vraagt van de ondenemer retail een open en flexibele houding. Hij zal zich aan de veranderingen moeten aanpassen.

Tijdens het lesarrangement krijg je aantal opdrachten die worden beoordeeld. De opdrachten kun je inleveren via je Noorderportal. Er geldt een voorwaardelijke eis om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Er wordt van je verwacht dat je een actieve en ondernemende houding toont tijdens de lessen ................. Het lesarrangement wordt afgesloten met een formatieve toets over de kennisonderdelen.

Veel succes met de lessen en de opdrachten!

Colofon

Het arrangement Retaildenken, een toekomstbeeld en -strategie bepalen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Freek Bosgraaf Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-08-16 12:48:11
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
De manier waarop mensen winkelen blijft in razend tempo veranderen. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. Retailers die hier geen rekening mee houden, verliezen de aansluiting met hun klanten. Ondanks alle online mogelijkheden lopen veel mensen nog steeds graag een winkel binnen voor persoonlijk advies van een aardige en gespecialiseerde verkoper. Wel verwachten klanten meer, zowel van het online aanbod als van wat in de winkel is te zien en te beleven. Waar gaat het winkelgedrag heen? Wat denkt de consument? Wat verwacht de consument van het winkelaanbod, zowel online als in een fysieke winkel? Retail, multi-, cross- of omni-channel? Consumenten zijn helemaal niet bezig met kanalen. Ze willen zelf bepalen wat ze waar op welke manier en op welk moment willen kopen. De consument betaalt, en bepaalt dus hoe retailers en fabrikanten er samen voor moeten zorgen dat het perfecte productaanbod op de juiste plaats aanwezig is. Samenwerking tussen online en offline kanalen is noodzakelijk. Om aantrekkelijk te blijven, moeten ondernemers hun aanbod via verschillende kanalen beschikbaar maken. Welke dat zijn, hangt af van de doelgroep. Van apps voor smartphones tot schermen in de winkel die je klanten altijd toegang geven tot het complete assortiment. Internet als je visitekaartje, online etalage of juist winkelwagen voor je complete aanbod.
Leerniveau
MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
60 uur en 0 minuten
Trefwoorden
cross-channel retail, fysieke winkel, innovatie, multi-channel retail, omni-channel retail, online winkelen, retail, retailstrategie, winelgemal, winkelbeleving

Bronnen

Bron Type
De digitale werkplaats
https://digitalewerkplaats.withgoogle.com/?gclid=CjwKEAjwoPG8BRCSi5uu6d6N5WcSJABHzD8FXsnKsu1RurbzTk7lgvr0yHPlZMxx7gXgQm549khibRoCWEPw_wcB
Link
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open