2016 GPM - P01 BO - Socialisatie

2016 GPM - P01 BO - Socialisatie

Introductie

In het thema IK ga je kijken naar je eigen leven. Bij zowel de PW als MZ en OA opleiding staat één ding centraal: Het werken met mensen.
Er zijn allerlei factoren die het gedrag van de mens kunnen beïnvloeden (aanleg, opvoeding, omgeving, milieu), maar ook de wijze waarop jij met mensen omgaat. Mensen leren en ontwikkelen zich. Om meer inzicht te krijgen in hoe dat proces verloopt, is kennis over jezelf van belang.

In de PIT sta jij als student centraal. In dit thema onderzoek jij wie jij bent geworden als persoon en welke factoren invloed hebben gehad op jouw ontwikkeling. Jezelf leren kennen is belangrijk om uiteindelijk je doelgroep te begeleiden.

De cliënten waarmee je werkt hebben ook ieder hun eigen levensverhaal. Ze zijn geboren en opgegroeid onder verschillende omstandigheden; omstandigheden die invloed hebben gehad en nu nog hebben, op hoe ze denken, wie ze zijn, hoe ze leven. In het thema socialisatie onderzoek je de invloed van de omgeving op het leven van je cliënt(en). De omstandigheden waaronder de cliënt is opgegroeid en de invloed van de samenleving vroeger en nu: wat betekent dat voor het leven van je cliënt? Socialisatie gaat over het milieu, de omstandigheden waarin de cliënt is opgegroeid, met welke waarden en normen, cultuur, levensbeschouwing en leefstijl.

Colofon

Het arrangement 2016 GPM - P01 BO - Socialisatie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2016-12-09 13:25:02
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2016).

2016 GPM - P03 BO - Observeren en plannen

https://maken.wikiwijs.nl/77708/2016_GPM___P03_BO___Observeren_en_plannen

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open