Module: Schreiben vmbo-kgt34

Module: Schreiben vmbo-kgt34

Einleitung

Beste leerling,

In deze module bereid je je voor op het schoolonderzoek schrijfvaardigheid. De woorden en zinnen die je in de afgelopen schooljaren hebt geleerd, vormen de basis voor de schrijfopdrachten. Daarnaast moet je natuurlijk ook de grammatica kunnen toepassen en alles goed kunnen spellen.

Je leraar vertelt je hoe je toets er precies uitziet. Overleg met hem/haar welke opdrachten je als voorbereiding moet maken.

Veel succes!

Colofon

Het arrangement Module: Schreiben vmbo-kgt34 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
VO-content
Laatst gewijzigd
2020-06-29 09:32:31
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

De module 'Schreiben' is ontwikkeld door auteurs en medewerkers van StudioVO.

Fair Use
In de Stercollecties van StudioVO wordt gebruik gemaakt van beeld- en filmmateriaal dat beschikbaar is op internet. Bij het gebruik zijn we uitgegaan van fair use. Meer informatie: Fair use

Mocht u vragen/opmerkingen hebben over de module over het gebruikte materiaal, neem dan contact op via de helpdesk VO-content.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze opdrachten horen bij de Module 'Schreiben', en zijn onderdeel van de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor Duits voor vmbo-kgt34. Deze module bereid je voor op het schoolonderzoek schrijfvaardigheid. De woorden, zinnen en grammatica die je de afgelopen jaren hebt geleerd, kun je gebruiken tijdens de opdrachten. De eerste 2 lessen zal je beginnen met het invullen van de formulieren. Daarna ga je 2 lessen lang korte notities maken. Vervolgens zal je de daaropvolgende 3 lessen bezig zijn met de correspondentie. Waarna je uiteindelijk de laatste 3 lessen zal starten met het 'vrij schrijven'. Je leraar vertelt je hoe de toets eruit komt te zien en welke opdrachten dus nodig zijn om te oefenen voor de toets.
Leerniveau
VMBO theoretische leerweg, 4; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 4; VMBO gemengde leerweg, 4;
Leerinhoud en doelen
Spreken; Schrijven; Gesprekken voeren; Duits; Luisteren en kijken; Lezen;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
10 uur en 0 minuten
Trefwoorden
arrangeerbaar, correspondentie, duits, formulieren invullen, korte notities maken, schreiben, stercollectie, vmbo-kgt34, vrij schrijven
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open