Organiseren Publieksactiviteit (Events)

Organiseren Publieksactiviteit (Events)

Wikiwijs Organiseren Publieksactiviteit (Events)

Project Event is een 3e jaars MBO project van CITAVERDE College Heerlen ter voorbereiding naar de Proeve van Bekwaamheid 'Uitvoeren en Aansturen Publieksactiviteit'.

Op deze wikiwijs vind je (achtergrond)informatie over het volgen en doorlopen van het project en een goede voorbereiding naar de Proeve van Bekwaamheid die later dit schooljaar.

 

 

Proeve van Bekwaamheid

Voor het uitvoeren van de Proeve van Bekwaamheid is de 'Groene Standaard' van belang. De 'Groene Standaars' is de examenstandaard waar precies beschreven staat welke kerntaken en werkprocessen behoren tot het examen. De verschillende werkprocessen zijn opgebouwd uit prestatie-indicatoren. Dit zijn de onderdelen die tijdens het uitvoeren van het examen worden ingevuld door de assessoren.

De examenstandaarden die behoren bij het examen voor niveau 3 en niveau 4 leerjaar 3 zijn hier in te zien. 

Verslaglegging

Bij het uitvoeren van een publieksactiviteit is het van belang dat er een goed en correct verslag wordt gemaakt. Het verslag is een onderliggend document waar een beeld wordt gevormd over het gehele project.

Voor een goed en correct verslag te maken zijn er richtlijnen opgesteld waardoor er niets vergeten wordt.

Belangrijke Documenten

Bij het maken van een verslag/draaiboek kan men gebruik maken van verdiepingsmateriaal, voorbeelden en belangrijke documenten.

Documenten die men hiervoor kan gebruiken zijn hier te downloaden.

Project Dierendag CITAVERDE College

In samenwerking met het VMBO van CITAVERDE College Heerlen wordt er een 'Dierendag' georganiseerd.

Dit project is een oefensituatie ter voorbereiding voor de Proeve van Bekwaamheid waar de deelnemers aan de slag gaan met onder andere de planning, promotie en uitvoering van het project.

Tijdens het uitvoeren van dit project krijgen de VMBO leerlingen op een actieve manier informatie over onder andere huisvesting, verzorging en gezondheid van verschillende dieren.

Tijdens deze dag vindt er een beoordeling plaats door een aantal MBO-Docenten. Aan de hand van de verschillende beoordelingen wordt er geoefend met een CGI-Gesprek in groepsverband.

 

Project Roebroekhoeve

Het project Roebroekhoeve is net als de dierendag een oefensituatie ter voorbereiding van de Proeve van Bekwaamheid.

Tijdens dit project gaan de deelenemers een activiteitendag met dieren organiseren voor kinderen van een basisschool. De deelnemers gaan hierbij informatie verschaffen aan de kinderen over huisvesting, voeding en gezondheid van de verschillende diergroepen. Daarnaast gaan de deelnemeers opeen ludieke manaier aan de slag met het verkopen van een diergerelateerd product. Hierbij wordt er gekeken of men winst of verlies maakt. Daarnaast wordt er gewerkt aan de PR die van belang is voor de school, maar ook voor de ouders van de kinderen.

De tijdsplanning staat bij dit project ook centraal. Alle kinderen van de basisschool zullen bij elke diergroep langkomen. De deelenemers van niveau 4 zullen dit goed met elkaar afstemmen, zodat er een duidelijke roulatie plaatsvindt.

  • Het arrangement Organiseren Publieksactiviteit (Events) is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Claire Beunen Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2016-03-30 15:20:35
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.