Rampen klas 1 VHBO

Rampen klas 1 VHBO

Introductie

Beste leerlingen van klas 1G,

Vanaf vandaag gaan wij hard aan de slag met de verschillende natuurrampen en milieurampen die er op aarde voorkomen.

Kennisdoelen:

  • Na het volgen van de lessen over natuurrampen kunnen jullie aangeven hoe een vulkaan onstaat, hoe een vulkaanuitbarsting ontstaat, waar vulkaanuitbarstingen plaatsvinden, wat de gevolgen zijn van een vulkaanuitbarsting en wie er onderzoek doen naar vulkanisme en wat dit werk inhoud.
  • Na het volgen van de lessen over natuurrampen kunnen jullie aangeven hoe een aardbevingen onstaat, waar aarbevingen plaatsvinden, wat de gevolgen zijn van een aardbeving en wie er onderzoek doen naar aardbevingen en wat dit werk inhoud.
  • Na het volgen van de lessen over natuurrampen kunnen jullie aangeven hoe een tsunami onstaat, waar tsunami's plaatsvinden, wat de gevolgen zijn van een tsunami en wie er onderzoek doen naar tsunami's en wat dit werk inhoud.
  • Na het volgen van de lessen over natuurrampen kunnen jullie aangeven hoe een orkaan onstaat, waar orkanen plaatsvinden, wat de gevolgen zijn van een orkaan en wie er onderzoek doen naar orkanen en wat dit werk inhoud.
  • Na het volgen van de lessen over natuurrampen kunnen jullie aangeven hoe een tornado onstaat, waar tornado's plaatsvinden, wat de gevolgen zijn van een tornado en wie er onderzoek doen naar tornado's en wat dit werk inhoud.
  • Na het volgen van de lessen over natuurrampen kunnen jullie aangeven hoe een aardverschuiving onstaat, waar aardverschuivingen plaatsvinden en wat de gevolgen zijn van een aardverschuiving.
  • Na het volgen van de lessen over milieurampen kunnen jullie aangeven hoe milieurampen onstaan, welke soort milieurampen er zijn, wat de oorzaken zijn van milieurampen, wat de gevolgen zijn van milieurampen en hoe wij als mensen milieurampen kunnen voorkomen.  
  • Na het volgen van de lessen over milieurampen kunnen jullie aangeven wat het verschil is tussen het broeikaseffect en het versterkte broeikaseffect, wat de oorzaken en gevolgen hiervan zijn en hoe wij mensen hier invloed op hebben.

Vaardigheidsdoelen:

  • Na het volgen van deze lessenserie is er enige ervaring opgedaan met het presenteren over een bepaald onderwerp, aan de hand van een powerpointpresentatie in twee of drietallen.
  • Na het volgen van deze lessenserie is er enige ervaring opgedaan met het doen van onderzoek naar een probleemstelling.

Attitudedoelen:

  • Bij het volgen van deze module verwacht ik een actieve werkhouding en een leuke manier van meedenken.

Colofon

Het arrangement Rampen klas 1 VHBO is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Aad Bak Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2016-02-13 10:02:45
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open