Werelderfgoed en milieu

Werelderfgoed en milieu

Introductie

 

 

‘De natuur kan op uiteenlopende manieren geïnterpreteerd worden: als basis voor wetenschappelijk onderzoek; als hulpbron, als iets om naar te kijken, te ervaren en van te genieten; of als een artistieke inspiratie.’
President Nelson Mandela, oktober 1994

 

 

Dit is een hoofdstuk uit het UNESCO-lespakket World Heritage in Young Hands. Dit lespakket is ontwikkeld om jongeren in de hele wereld kennis te laten maken met UNESCO en de Werelderfgoedconventie.

 

Deze bewerking en vertaling is verzorgd onder de verantwoordelijkheid van de Nationale UNESCO Commissie.
Voor meer informatie zie www.unesco.nl

 

Vertaling: Univertaal
Opdrachten over Werelderfgoed in Nederland: Zeeman & de Regt onderwijskundigen
Eindredactie: Marieke Brugman

?

 

Video: Wat is UNESCO en wat doet zij?

Colofon

Het arrangement Werelderfgoed en milieu is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Marieke Brugman Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2013-04-17 15:56:40
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Oorspronkelijke titel: World Heritage in Young Hands Kit. To know, cherish and act. An educational resource kit for teachers. Oorspronkelijk gepubliceerd door de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), 7, place de Fontenoy, 75352 Paris 07 SP, France © UNESCO 1998, 2002 © Nationale UNESCO Commissie 2013, voor de Nederlandse vertaling en bewerking. Deze editie is gepubliceerd door de Nationale UNESCO Commissie, volgens een overeenkomst met UNESCO. De gebruikte verwijzingen en de presentatie van materialen in deze publicatie vellen van de kant van UNESCO geen enkel oordeel over de wettelijke status van enig land, grondgebied, stad of regio of van het bestuur daarvan, noch van de afbakening van lands- of gebiedsgrenzen. De auteurs zijn verantwoordelijk voor de keus en de presentatie van de feiten en meningen die zijn weergegeven in deze publicatie. Deze komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van UNESCO en verplichten de organisatie tot niets. Deze bewerking en vertaling is verzorgd onder de verantwoordelijkheid van de Nationale UNESCO Commissie. Vertaling: Univertaal Opdrachten over Werelderfgoed in Nederland: Zeeman & de Regt onderwijskundigen Vormgeving: Ratio Design Eindredactie: Marieke Brugman

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Klimaat en erfgoed: het is mooi zo'n plek op de werelderfgoedlijst, maar wat betekent dat voor het behoud en beheer van de site?
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten
Trefwoorden
duurzaamheid, erfgoed, geschiktvoorunesco, geschiktvoorunescoscholen, klimaat, milieu, unesco, wereldburgerschap, werelderfgoed

Bronnen

Bron Type
Video: Wat is UNESCO en wat doet zij?
http://youtu.be/pLdtbCwII-o
Link
Tsingy de Bemaraha, Madagaskar
http://youtu.be/PDYBgUf4NvU
Link
Video: Het breken van 20.000 jaar stilte: Los Glaciares, Argentinië
http://youtu.be/fZ99abg9WMQ
Link
De Donaudelta, Roemenië
http://youtu.be/ghgxFvTfRY4
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open