Kwaliteitszorg in het onderwijs!

Kwaliteitszorg in het onderwijs!

Inleiding.

 De aankomende periode wordt het vak Kwaliteitszorg aangeboden.  Binnen de organisatie van een school wordt veel geregeld en vastgelegd. Dat is belangrijk om kwalitatief goed onderwijs te kunnen geven. Elke school wil natuurlijk een zo hoog mogelijke kwaliteit bieden.

Om te zorgen dat dit ook gebeurt is het formuleren van kwaliteitsbeleid erg belangrijk. Niet alleen om te komen tot schoolontwikkeling, maar ook om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.

De komende periode behandelen we wekelijks thema’s rondom kwaliteitszorg, ook wordt er gewerkt met een fictieve school Iederwijs. De casus van Iederwijs is te vinden onder het kopje Iederwijs. De lessen worden gestart met een profi-leren toets over de bijpassende thema’s. Vervolgens wordt er een nieuw thema behandeld. Per week is er een vergadering bij Iederwijs basisonderwijs. Iedere vergadering is er een nieuw thema aan bod zo gaan we tijdens de vergaderingen:

  • Het opstellen van het functieprofiel van de Onderwijsassistent.
  • Groepsplannen
  • Protocollen
  • Methoden voor op school
  • Ergonomie, veiligheid, gezondheid en hygiëne

De personeelsleden bereiden zich voor r in kleinere werkgroepen.  Met wie in de kleinere werkgroep zit? Deze werkgroepen zijn te vinden onder het kopje vergadering. Elke week is er ook een werkgroepje verantwoordelijk voor de vergadering dit betekend dat als je de taak vergadering bij de normale taken hebt staan je verantwoordelijk bent voor het volgende:

  • Zorgen dat de tafels klaar worden gezet en opgeruimd. Je stuurt je collega’s hierin in aan.
  • Een voorzitter (dit is een van jullie) je leid de vergadering en zorgt dat er een agenda is met actuele punten.
  • Notulist  (dit is een van jullie) maakt de notulen en zet het groepsproduct in elkaar, bijv. het protocol en verstuurd deze naar de groep.

 

Colofon

Het arrangement Kwaliteitszorg in het onderwijs! is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
onbekend Dorgelo Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2013-06-03 10:04:10
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Vak voor tweede jaars onderwijsassistenten, fase 2 deels zelfsturend.
Leerniveau
VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 1; VWO 2; VO; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 4; VMBO gemengde leerweg, 3; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 1; HAVO 4; HAVO 1; VMBO theoretische leerweg, 4; VWO 6; VMBO gemengde leerweg, 1; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding; VMBO theoretische leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 2; VWO 1; HAVO 3; VWO 3; HAVO 5; Praktijkonderwijs; VWO 4; VMBO theoretische leerweg, 3; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 3; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 4; HAVO 2; VMBO gemengde leerweg, 4; VWO 5; MBO; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 3;
Leerinhoud en doelen
Zorg en welzijn breed;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
0 uur en 50 minuten
Trefwoorden
kwaliteitszorg

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open