RVS in de huishouding

RVS IN DE HUISHOUDING

Withney Houston

Timothy  vliegt uit! Op een zeer gewilde locatie in de binnenstad van Utrecht  heeft hij een kamer gevonden. Zijn vader heeft met een geleende aanhangwagen al zijn spullen overgebracht naar Utrecht, en nu is Timothy bezig met het inrichten van zijn nieuwe “home”. De keuken en de badkamer met toilet moet hij delen met twee studenten, die niet zo van orde houden. Een rol toiletpapier ligt op de grond met een handdoek ernaast. In de wastafel ligt een stuk zeep, en op de rand balanceert een aantal tandenborstels. In de keuken ligt een rol keukenpapier in een plas water. Op zijn kamer moet hij ook wel een kapstok hebben, en een sleutelrekje is ook wel handig. Timothy besluit eerst maar eens een biertje te pakken, maar oh wee, waar is de flessenopener? Als hij met de slotplaat in de deurpost de dop van z’n biertje prutst realiseert hij zich dat er wat spullen gekocht moeten worden. Na een uurtje shoppen komt Timothy erachter dat zeephouders, kapstok en sleutelrekjes een aardige duit kosten. Veel spullen die hij nodig heeft worden gemaakt van RVS ( dit is de afkorting van Roest Vast Staal, in de volksmond -niet geheel terecht- ook wel roestvrijstaal genoemd). Op school heeft hij wel eens platen RVS gezien. Als hij nu die spulletjes zelf eens ging maken? Misschien zit er ook nog wel handel in, en kan hij samen met z’n klasgenoten wat spulletjes maken en verkopen

Colofon

Het arrangement RVS in de huishouding is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 20:14:04
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: verwerken van RVS, oppervlaktebehandelingen toepassen.
Leerniveau
MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Bronnen

Bron Type
Withney Houston
http://www.youtube.com/watch?v=Fs5qLYTQLWU&feature=related
Link
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open