Let's step on

LET's STEP ON

Ook dit jaar is de tocht der tochten wegens te weinig vorst niet doorgegaan. In vroeger jaren vroor het dat het kraakte, met temperaturen van 10 à 20 graden onder nul. De laatste tocht is in 1997 verreden. Pieter en Mark kennen de verhalen van de beroemde Elfstedentocht, maar ze hebben zelf nooit mee kunnen doen, totdat Pieter een artikel leest over de "STEP 11 STEDENTOCHT". De 230 km lange tocht wordt op een step, die aan een aantal voorwaarden moet voldoen afgelegd. De steps waarop wordt gereden zijn voor een deel opgebouwd uit bestaande,  en gedeeltelijk uit zelfgemaakte onderdelen. Veel onderdelen komen van de sloop. Voor het bouwen van zo'n step is wel ervaring nodig als het gaat om het toepassen van stevige buismaterialen en betrouwbaar laswerk. Pieter en Mark bedenken dat het ook leuk zou zijn om  voor het ROC een step-wedstrijd te organiseren, om zo te laten zien dat de opleiding Metaal/Werktuigbouwkunde heel aantrekkelijk en uitdagend kan zijn.  Wellicht dat het er ook nog van komt dat ze de Elfstedentocht gaan steppen. Ze gaan met hun plannen naar de CAD-teken-docent, die er wel wat voor voelt. Het zou een mooie PR-stunt kunnen worden om de groei van de afdeling te bevorderen. Het in een team ontwerpen en bouwen van een staalconstructie heeft alles te maken met het ontwikkelen van competenties. In een Digitaal portfolio kunnen op deze manier heel wat kennis en vaardigheidselementen worden weggezet, en de teambuilding onder studenten en docenten wordt er door bevorderd. Wanneer de docent het plan inbrengt in de vakgroepvergadering is iedereen ervoor. Wel eist men een financieel plaatje van het project, waarbij gesteld wordt dat de studenten een deel van de kosten van hun step zelf betalen.  

Informatie over "De step 11 stedentocht":

http://www.stepelfsteden.nl/

 

Colofon

Het arrangement Let's step on is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 18:37:59
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen ( MIG/MAG of elektrisch lassen ) , een oppervlaktebehandeling toepassen , veiligheidseisen voor tweewielers
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open