Het tuinhek

HET TUINHEK

Moonlight sonate

Kay is onlangs verhuisd. Hij woont nu samen met zijn ouders en z’n twee zussen in een nieuwbouwwijk. Naast het nieuwe huis ligt een oprit waarop een aantal auto’s geparkeerd kan worden. Aan het einde van de oprit staat de schilderswerkplaats en een klein kantoortje van zijn vader. Kay’s vader is een zogenaamde ZZP-er.  Om te voorkomen dat niemand zomaar het terrein op kan lopen wil zijn vader een metalen hek plaatsen dat elektronisch bediend kan worden. De entree van het huis ligt aan de andere kant. Kay’s moeder heeft te kennen gegeven dat zij bij de entree ook een afsluitbaar hekje wil. Om kosten te besparen had Kay’s vader zich voorgenomen het hek zelf te maken, maar een ZZP-er heeft het meestal erg druk, hij komt er niet aan toe. Als tijdens de maaltijd het gesprek op het hek komt kijken ze plotseling allemaal naar Kay: “Jij hebt laatst zo’n fraaie brug gemaakt samen met een Jurgen en Harco”zegt zijn vader. “Jullie kunnen vast ook wel een stevig hek maken, wat aan onze wensen voldoet.” Als Kay de volgende dag weer op school is gaat hij met de praktijkinstructeurs overleggen of er een hek naar de wensen van zijn ouders op school kan worden gemaakt. Na verloop van enige dagen blijken er nog twee medestudenten te zijn, die ook wel een tuinhek willen maken. De praktijkinstructeurs hebben intussen gesproken met een aantal vakdocenten. Besloten is dat er in groepjes van 3 een aantal hekken gemaakt zal worden. Natuurlijk moet er wel een fraai ontwerp aan de bouw van de hekken ten grondslag liggen.

Colofon

Het arrangement Het tuinhek is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-06 14:19:57
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-opdracht voor studenten werktuigbouwkunde in de BVE-sector. Vaardigheden: lassen , oppervlaktebehandelingen toepassen
Leerniveau
MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Bronnen

Bron Type
Moonlight sonate
http://www.youtube.com/watch?v=vQVeaIHWWck&feature=related
Link
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open