De windmeter

DE WINDMETER

Hillsongs

ECOTECH is een productiebedrijf, dat producten maakt ten behoeve van alternatieve energieopwekking. Naast de vervaardiging van zonnecollectoren heeft men zich de laatste jaren ook toegelegd op de productie van apparatuur ten behoeve van windenergie.
Aardolie levert ongeveer 55 % van het huidige wereldenergieverbruik. Er zijn echter grote vragen over de energievoorraden. Daarom staan alternatieve energiebronnen bij steeds meer mensen in de belangstelling. Naast energiebedrijven zijn ook particulieren steeds meer geïnteresseerd in zonne- en windenergie. Om het leveringsassortiment uit te breiden denkt ECOTECH in de toekomst een windmeter(windrichting- en windsnelheidsmeter) in productie te nemen. Deze windmeter kan eventueel gekoppeld worden aan een generatortje. Zonneschermen kunnen dan, afhankelijk van de windsnelheid automatisch bediend worden. Een groot vakantiepark aan de Nederlandse kust heeft al aan ECOTECH gevraagd haar vakantiebungalows met deze windmeter uit te rusten. Voordat met de productie van deze windmeters wordt gestart moet eerste een prototype worden gemaakt. Meer informatie over windmeters kun je o.a. vinden bij:

http://people.zeelandnet.nl/axxes/anemo/windmeter.htm

 

Open bestand Leertaak: De windwijzer

Colofon

Het arrangement De windmeter is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-11 14:52:58
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In het kader van energiebesparing gaan studenten zich verdiepen in windenergie en maken als beroepsproduct een windmeter. CGO-opdracht. Vaardigheden: Draaien op de draaibank Boren Ruimen Buigen Lassen en/of solderen Plaatbewerken Conserveren Monteren
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Bronnen

Bron Type
Hillsongs
http://www.youtube.com/watch?v=-08YZF87OBQ&feature=rec-HM-fresh+div
Link
Windmeter
http://www.hanze.nl/NR/rdonlyres/9ED59A3B-38AE-4C33-8D35-2AFB456E0CBE/0/Fund
Link
Een windmeter samenstellen
http://globalsite.solidworks.com/files/windmeter-2.pdf
Link
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open