De blikvanger - kopie1

DE BLIKVANGER

Miracle Ilse de Lange

De hoeveelheid zwerfvuil rondom de schoolboulevard te Ede is de afgelopen tijd fors toegenomen. Met de toename van studenten aan de Christelijke Hogeschool Ede, Het Groenhorstcollege, S.G. Het Streek en het ROC A12 kwamen er ook steeds meer frisdrankblikjes en ander verpakkingsmateriaal op het betreffende terrein terecht. In overleg met de buurtcommissie en de Gemeente Ede werd besloten studenten van het ROC in het kader van door hen uit te voeren projecten opdracht te geven een oplossing te vinden voor dit probleem. De 3e jaars studenten Timothy van de Berg en William Huibers hebben vervolgens in het kader van hun opleiding Mechanical Design& Engineering aan het ROC A12 te Ede een Blikvanger ontworpen en gemaakt. Uit onderstaand krantenartikel blijkt dat voor deze "Garbage Catcher" grote belangstelling bestaat. Onder de menubalk FOTO's en Video zie je het verloop van het productieproces. De knoppen TEKENINGEN  en CALCULATIE spreken voor zichzelf. Een en ander houdt niet in dat jij het prcies zo moet doen. Je kunt zelf wijzigingen aanbrengen of een heel nieuw ontwerp maken. Ongetwijfeld zal het toenemende zwerfvuil ook bij andere scholen een probleem zijn. Het vervaardigen en plaatsen van een paar  Garbage Catchers zal daarom door velen met enthousiasme worden begroet. Dus, aan de slag werktuigbouwers!

Colofon

Het arrangement De blikvanger - kopie1 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-06 15:52:28
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO leertaak. Vaardigheden: lassen ( MIG/MAG of elektrisch lassen), een oppervlaktebehandeling toepassen, eisen die men stelt aan een blikvanger
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Bronnen

Bron Type
Miracle Ilse de Lange
http://www.youtube.com/watch?v=ufOGzW761d8&hl=nl
Link
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open