De bakfiets - kopie1

DE BAKFIETS

The sun

Hij is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de grote steden: de bakfiets. Alleen al in Amsterdam rijden enkele duizenden bakfietsen rond, maar ook buiten de hoofdstad wordt dit vervoermiddel steeds gewoner. De beroemdste bakfietsrijders zijn ongetwijfeld prins Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima. Maar ook Henny Huisman, PVDA-papa Wouter Bos, Kim van Kooten, Beau van Erven Doorens en Martijn Krabbe rijden ermee rond. De bakfiets is in een paar jaar tijd uigegroeid tot het statussymbool van gezinnen. om kinderen te vervoeren. Vooral de bakfietsen op twee wielen zijn voor dit doel handig in gebruik. Daarnaast wordt de bakfiets ook als shopbike en als cargobike op de markt gebracht, dan is meestal sprake van een model met drie wielen. Er is zelfs een Bakrollator (zie bij FOTO's). Er is echter een maar: de prijs van een bakfiets ligt door de complexiteit en de diversiteit nogal hoog. Meestal ben je meer dan €1000,- €2000 kwijt.
Maar echte werktuigbouwers gaan de klus om een bakfiets zelf te ontwerpen en te maken, niet uit de weg. Natuurlijk zal een deel van de te maken bakfiets van de sloop of bij een fietsenmaker op de kop moeten worden getikt. Arnold van Zwam, docent op een ROC ziet er wel wat in. Wanneer hij aan een groep 2e jaars studenten voorstelt om een bakfiets zelf te ontwerpen en te maken, raakt iedereen enthousiast. De foto's onder de knop FOTO's werkt als extra inspiratiebron.

 

Colofon

Het arrangement De bakfiets - kopie1 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
jan Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-10-07 16:16:50
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
CGO-leertaak. Vaardigheden: lassen ( MIG/MAG of elektrisch lassen), een oppervlaktebehandeling toepassen, veilgheidseisen voor bakfietsen
Leerniveau
MBO, Niveau 2: Basisberoepsopleiding; MBO, Niveau 3: Vakopleiding; MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding;
Leerinhoud en doelen
Werktuigbouwkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
cgo, cgo leertaken werktuigbouwkunde, leertaak, leertaak techniek, leertaak werktuigbouw, leertaak werktuigbouwkunde, leertaken techniek, leertaken werktuigbouwkunde, techniek, werktuigbouw

Bronnen

Bron Type
The sun
http://www.youtube.com/watch?v=U6tV11acSRk
Link
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open