License to produce voor melkveehouders

License to produce voor melkveehouders

1 Inleiding

Samenvatting van KIGO-project 'License to produce voor melkveehouders'

Er is vanuit de praktijk en vanuit het beleid vraag naar een manier van melkvee houden om in de toekomst meer verantwoord te produceren. Melkveehouders bij CONO Kaasmakers  en Milq2 zijn koplopers op dit gebied.

CONO Kaasmakers  en Milq2 willen hun kennis ook overdragen naar anderen. Er zijn meer melkveehouders die meer verantwoord willen gaan produceren. Daarnaast is er onderzoek op dit gebied vanuit de Innovatieagenda.

Als onderwijsinstelling willen wij leerlingen / studenten laten leren van koplopers in de praktijk en van het onderzoek dat op die gebieden gebeurt. Het zijn de toekomstige ondernemers, medewerkers en adviseurs die dit moeten leren in de komende 15 jaar zoals de minister dit gesteld heeft in een brief aan de Tweede Kamer in 2008.

In 15 jaar moet de veehouderij in Nederland zich hebben ontwikkeld tot een in alle opzichten duurzame veehouderij, met een breed draagvlak in de samenleving. Dan bedoel ik een veehouderij die produceert met respect voor mens, dier en milieu waar ook ter wereld.

De centrale doelstelling van het project is dat leerlingen / studenten leren om duurzamer te produceren. Dit is met inachtneming van wensen en eisen vanuit het perspectief van mensen, dieren en het milieu, waarbij de input van diverse belanghebbenden rondom het melkveebedrijf in samenhang wordt geleerd.

De input wordt geleverd door:
-       CONO Kaasmakers en Milq2 (met hun veehouders)
-       WUR/LEI met hun onderzoek (op basis van de Innovatieagenda melkveehouderij)
-       Programmateam Dierwelzijn
-       Het project Ketenbewust ondernemen (KIGO 2009, Programmateam Ketenkennis)

 

Door in zo’n project deel te nemen, leert de docent hier ook van.Het zijn de docenten die het onderwijs zo moeten organiseren en updaten dat leerlingen / studenten leren om duurzamer te produceren.

 

Colofon

Het arrangement License to produce voor melkveehouders is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteurs
Jan Vlooswijk Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2012-09-06 11:25:07
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In dit arrangement staan de resultaten van het KIGO-project "License to produce voor melkveehouders". Basis voor dit project zijn de duurzaamheidsscans van CONO Kaasmakers (Koekompas) en Milq2.
Leerniveau
MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding; HBO; Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie; HBO - Master; HBO - Bachelor;
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
0 uur en 50 minuten
Trefwoorden
bedrijfseconomie, bodemvruchtbaarheid, diergezondheid, dierwelzijn, energie, gewasbescherming, gezonde en veilige werkomgeving, ketenpartner, landschappelijke waarde, lokale economie, menselijk kapitaal, proactief ondernemersgedrag, proactief werkgeversgedrag, toegankelijke en harmonieus passende boerderij, transparant (en planmatig) ondernemerschap, verantwoord bedrijfseconomisch handelen, verantwoord en voedselveilig productie, verbeteren ecosysteem, voedingsstoffen, water

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open