Beplantingsplan Tuinen

Beplantingsplan Tuinen

Voorwoord

Dit programma biedt lesstof aan over het maken van beplantingsplannen.

Na het maken van een ontwerp voor een tuin volgt het opstellen van een beplantingsplan. 'Welke plant zet ik op welke plaats?'. Die keuze hangt van veel dingen af. Bijvoorbeeld: de bodem, de vochtigheid, het klimaat, het licht, de omgeving, het kleurenschema, de wensen van de opdrachtgever, de arbeidsintensiteit. De lesstof gaat uitgebreid in op de diverse factoren.

De lesstof bestaat uit 4 hoofdstukken. Hoofdstuk 1 en 2 bevatten algemene informatie over basisbegrippen en groeivoorwaarden. Hoofdstuk 3 en 4 gaan over het daadwerkelijk opstellen van een beplantinsplan. De totale lesstof wordt ook klassikaal behandeld in een periode van 8 weken, 1 uur per week. Het zwaartepunt qua werkbelasting ligt op hoofdstuk 3 en 4.

De docent levert de werkbladen die je nodig hebt voor de opdrachten in hoofdstuk 3 en 4. Deze opdrachten werk je uit op papier. Tevens bepaalt de docent de data voor in te leveren opdrachten.

De lesstof is gebaseerd op een uitgave van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, directie landbouwonderwijs, zomer 1990. Deze lesstof is bewerkt door H. Kwant, werkzaam aan AOC 'De Groene Welle', te Hardenberg, en is bedoeld voor leerlingen van de opleiding 'Outdoor Life', hoverniersopleiding niveau 3 en 4. Overige bronnen staan vermeld in de lopende tekst.

De volgende beroeps- en leercompetenties bepalen de lesstof: vakdeskundigheid toepassen, materialen en middelen inzetten, analyseren, plannen en organiseren, instructies en procedures opvolgen, bedrijfsmatig handelen. Zie voor meer informatie over het competentieprofiel:  http://www.degroenestandaard.nl/

Hardenberg, maart 2010.

 

 

Colofon

Het arrangement Beplantingsplan Tuinen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Hannie Kwant Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-04-12 20:16:59
Licentie
CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Digitale versie van 'Beplantingsplan Tuinen', uitgegeven door ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Zomer 1990.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open