Artscience project Peppers Spook

Artscience project Peppers Spook

Over dit project

“Kijk, zie je die slingerende lege schommel? Als ik nu de zaklamp aanzet, zie je iets veranderen,” vertelt Annelies enthousiast.

Lees hier verder:

Artscience: Illusies op de Pabo


Dit artscience project is bedoeld voor Pabo's en bovenbouw po.

Dit project biedt een mooie wisselwerking tussen Arts en Sciences. Leerlingen leren over verschillende beeldende aspecten, zoals compositie en ruimte. Daarnaast leren ze over de werking van licht en de beginselen van quantummechanica. Ze experimenteren met licht en maken een illusie genaamd Peppers Spook.

Op deze Wikiwijs kun je als docent alle benodigde uitleg en materialen vinden. We raden je aan om het arrangement te kopiëren en de ontwerpopdracht concreet te maken. Je kunt deze illusie goed gebruiken om geschiedenis, toekomst of wenselijke situaties te projecteren op een omgeving.

Dit zouden mogelijke ontwerpvragen kunnen zijn:

  • Hoe kunnen we de toekomst van onze school laten zien met een Peppers spook illusie?
  • Hoe kan ik de geschiedenis en toekomst van mijn huis laten zien?
  • Hoe zou ik de wijk inrichten als ik de burgemeester van de stad was?

Dit project is ontwikkeld en uitgevoerd door docenten van de Thomas More Hogeschool (Marianne v.d. Burgt, Erwin Groenenberg, Melanie van Tienen, Jamie v.d Zwan ) en vakdidactici van TU Delft (Eveline Holla, Remke Klapwijk, Rutger Ockhorst, Leonie Sonneveld). Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat via het Quantum Delta Nederland programma.

Colofon

Het arrangement Artscience project Peppers Spook is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2024-06-12 13:31:19
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding en publicatie onder dezelfde licentie vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Dit artscience project is bedoeld voor Pabo's en bovenbouw po. Dit project biedt een mooie wisselwerking tussen Arts en Sciences. Leerlingen leren over beeldaspecten, compositie en kijkrichtingen en over de werking van licht en de beginselen van quantummechanica. Ze experimenteren met licht en maken een illusie genaamd Peppers Spook. Op deze Wikiwijs kun je als docent alle benodigde uitleg en materialen vinden. We raden je aan om het arrangement te kopiëren en de ontwerpopdracht concreet te maken. Je kunt deze illusie goed gebruiken om geschiedenis, toekomst of wenselijke situaties te projecteren op een omgeving. Dit zouden mogelijke ontwerpvragen kunnen zijn: Hoe kunnen we de toekomst van onze school laten zien met een Peppers spook illusie? Hoe kan ik de geschiedenis en toekomst van mijn huis laten zien? Hoe zou ik de wijk inrichten als ik de burgemeester van de stad was?
Leerniveau
PO groep 8; PO groep 7; PO groep 6; HBO - Bachelor;
Leerinhoud en doelen
Materiaalkunde; Kunstzinnige oriëntatie; Beeldende vormgeving; Techniek; Natuurkunde; Natuur;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Artscience: Illusies op de Pabo
http://www.wetenschapsknooppuntzh.nl/blog/artscience-illusies-op-de-pabo/
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open