Digiteach

Digiteach

Over de pilot

Digiteach realiseert digitale lesinstructies voor de kernvakken (taal, rekenen, spellingtaal, rekenen, spelling) vanaf groep 3-8 volgens doorlopende SLO-leerlijnen om deze digitale lesinstructies vervolgens als open leermateriaal beschikbaar te maken voor het volledige primair onderwijs. Ter verduidelijking: de lesinstructies zijn niet gerelateerd aan lesmethodes, waardoor ze uiteindelijk binnen het primaire onderwijs breder te gebruiken zijn.

Deze pilot is ontstaan vanuit de noodzaak om het onderwijs anders te organiseren, enerzijds vanuit recente ervaringen in de covidperiode, anders vanuit het oplopend lerarentekort. Door digitaal methodeonafhankelijk ondersteunend leermateriaal beschikbaar te stellen kan er kwalitatief goed onderwijs worden geboden op momenten dat er geen bevoegde leerkrachten beschikbaar zijn. Door dit materiaal methodiek onafhankelijk te realiseren, is de toepasbaarheid van het materiaal in de praktijk groter door de schaalbaarheidaar).

 

Impuls open leermateriaal steunt dit project

Hoe komt open leermateriaal in de praktijk het beste tot zijn recht? Om dit te ontdekken, ondersteunt Impuls Open Leermateriaal projecten met begeleiding en subsidie. We monitoren deze projecten en de kennis die we opdoen, borgen we en maken we beschikbaar voor anderen. Zo geven we open leermateriaal een rotsvast fundament.

De pilot "Digiteach" heeft in de eerste lichting een positief advies van de jury gekregen. De jury vond het een helder projectplan, waarbij de nauwe afstemming met de praktijk als een waardevolle aanpak wordt gezien. Wellicht dat daar lessen uit kunnen komen die ook in andere projecten nuttig kunnen zijn. 

 

Bekijk hier alle pilots Website Impuls Open Leermateriaal

Colofon

Het arrangement Digiteach is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2023-12-19 11:06:02
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aan deze pilot werkt een projectgroep van STIP Hilversum.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Pilot in het kader van 'Impuls Open Leermateriaal'
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Pagina's pilots IOL. (z.d.).

Template Etalage Pagina

https://maken.wikiwijs.nl/202243/Template_Etalage_Pagina

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open