Wiskunde voor heterogene onderbouwklassen vmbo

Wiskunde voor heterogene onderbouwklassen vmbo

Over de pilot

wiskundedocent voor een krijtbord met een simpele somIn het kader van het tegengaan van kansenongelijkheid worden scholen gestimuleerd om heterogene brugklassen in te richten. Bij het werken met heterogene brugklassen worden docenten gehinderd door het gebrek aan leerweg-doorbroken leermateriaal. Het doel van deze pilot is om een complete collectie open leermateriaal te ontwikkelen voor het vak wiskunde, gericht op heterogene onderbouwklassen van het vmbo. Het leermateriaal zal de kerndoelen van leerjaar 1 en 2 van het vmbo-bl, vmbo-kl, vmbo-gl/tl en havo dekken en in zich verenigen. Het leermateriaal wordt ontwikkeld door wiskundedocenten met 10+ jaren ervaring in het vmbo.

Impuls open leermateriaal steunt dit project

Hoe komt open leermateriaal in de praktijk het beste tot zijn recht? Om dit te ontdekken, ondersteunt Impuls Open Leermateriaal projecten met begeleiding en subsidie. We monitoren deze projecten en de kennis die we opdoen, borgen we en maken we beschikbaar voor anderen. Zo geven we open leermateriaal een rotsvast fundament.

De pilot "wiskunde voor heterogene onderbouwklassen vmbo" heeft in de eerste lichting een positief advies van de jury gekregen. De jury vond het een mooi uitgewerkt project met een duidelijk doel voor ogen. De uitwerking van plan ziet er wel realistisch uit en kosten daarmee ook.

 

Bekijk alle pilots Website Impuls Open Leermateriaal

Colofon

Het arrangement Wiskunde voor heterogene onderbouwklassen vmbo is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2023-12-18 10:59:27
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aan deze pilot werken wikundedocenten wiskunde van drie verschillende Aeres VMBO scholen.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In het kader van het tegengaan van kansenongelijkheid worden scholen gestimuleerd om heterogene brugklassen in te richten. Bij het werken met heterogene brugklassen worden docenten gehinderd door het gebrek aan leerweg-doorbroken leermateriaal. Het doel van deze pilot is om een complete collectie open leermateriaal te ontwikkelen voor het vak wiskunde, gericht op heterogene onderbouwklassen van het vmbo. Het leermateriaal zal de kerndoelen van leerjaar 1 en 2 van het vmbo-bl, vmbo-kl, vmbo-gl/tl en havo dekken en in zich verenigen. Het leermateriaal wordt ontwikkeld door wiskundedocenten met 10+ jaren ervaring in het vmbo.
Leerniveau
VMBO gemengde leerweg, 2; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 1; HAVO 1; VMBO gemengde leerweg, 1; VMBO theoretische leerweg, 2; VMBO basisberoepsgerichte leerweg, 2; HAVO 2;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
wiskunde

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Pagina's pilots IOL. (z.d.).

Template Etalage Pagina

https://maken.wikiwijs.nl/202243/Template_Etalage_Pagina

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open