Excursie Berlijn

Excursie Berlijn

Excursie Berlijn

Berlijn is een stad die continu verandert en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Europa genoemd. De cijfers zijn verbluffend: drie opera's, meer dan 150 theaters, meer dan 175 musea en verzamelingen, circa 300 galerieën, meer dan 250 openbare bibliotheken, 130 bioscopen en talrijke andere culturele instellingen zijn er in Berlijn te vinden.

 

Dit jaar gaan we voor de twaalfde keer naar Berlijn! We vertrekken op maandag 13 mei met de bus naar Berlijn en hopen dan aan het eind van de middag in Berlijn aan te komen. We overnachten in een klein, maar prachtig hotel in het centrum van de stad. Naast een verkenning te voet zullen we in Berlijn ook gebruik maken van de bus en de U-Bahn (metro). In de afgelopen jaren is een zeer gevarieerd programma ontstaan waarbij naast bijvoorbeeld aandacht voor de Berlijnse Muur er ook aandacht zal zijn voor de hippe kant van Berlijn. Zo doen we een workshop over Street Art waarbij je jezelf mag bewijzen als Street Art-artiest. Deze workshop wordt gegeven door underground artiesten van Berlijn. Daarnaast bezoeken wij het Olympisch Stadion en bekijken wij Berlijn vanuit de hoge Fernsehturm (203 meter!). Indrukwekkend is onder andere altijd het bezoek aan het concentratiekamp Sachsenhausen. Wat deze excursie echt uniek maakt is dat je een deel van de stad zelf mag verkennen. Er zal dus ook genoeg ruimte zijn om je shopping bag aan te vullen

 

Voor wat betreft het eten, hebben we een heel uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. De lunch regelen we zelf op gezellige stekken in de stad en voor de warme maaltijd hebben we plaatsen in een mooi restaurant gereserveerd vlakbij de Friedrichstraße.

Berlijn is zoals gezegd een fraaie stad en er wordt nog steeds erg hard gewerkt om de stad nog mooier te maken. Berlijn telt een aantal mooie plekken om te winkelen: de wereldberoemde Kurfürstendamm (let op de Ferrari’s en Bugatti’s!), het bekende Kaufhaus des Westens (KaDeWe), de elegante Friedrichstraße etc. Daarom is het ook de bedoeling dat we af en toe ruimte vinden om hier een kijkje te nemen en enkele inkopen te doen.

Locaties die we gaan bezoeken tijdens onze reis zijn o.a.:

· Street Art Workshop

· Unter den Linden, belangrijkste straat van Berlijn met o.a. Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw

· Friedrichstraße, Checkpoint Charlie, de voormalige grensovergang O/W-Berlijn

· De Kurfürstendamm, dé winkelstraat van Berlijn met ook de Kaiser Wilhelmgedächtniskirche, de ruïne van de toren, een monument dat aanspoort tot vrede en verzoening en daar vlakbij het Kaufhaus des Westens, het grootste warenhuis van Europa.

· Potsdamer Platz, alle gebouwen zijn hier nieuw, internationaal bekende architecten hebben de nieuwbouw ontworpen, met o.a. het Sony Center.

· Sachsenhausen

· Slot Sanssouci

· Koepel op het Rijksdag gebouw

· Alexanderplatz en omgeving inclusief de Fernsehturm, waar vanaf we de stad op 203 meter hoogte kunnen bekijken

· Het Olympisch stadion gebouwd voor de spelen van 1936 en bekend van de WK finale 2006 Frankrijk tegen Italië. (Foto, zie vorige pagina)

Leiding: A. van Asselt, C. Hoekert, M.G. Jansen en J. van den Hoorn

Groepsgrootte: 48 personen.

 

Colofon

Het arrangement Excursie Berlijn is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
M.G. Jansen Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2023-10-30 13:47:51
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze website geeft je een overzicht van de excursie naar Berlijn!
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
Excursie Berlijn 2015
https://youtu.be/_YBpcKmZ7Zs
Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open