RPO Rijnmond - Programmaboekje 2023 - 2024

RPO Rijnmond - Programmaboekje 2023 - 2024

Welkom bij RPO

Beste student,

Welkom! Jij bent geplaatst binnen de Opleidingsschool RPO Rijnmond. Dit is het digitale programmaboekje en bedoeld voor alle studenten die binnen RPO hun opleidingstraject volgen. RPO staat voor Regionaal samenwerken voor het Professionaliseren en Opleiden van leraren in Rijnmond. In onze opleidingsschool zijn zo’n 630 studenten verdeeld over meer dan 50 schoollocaties. Deze locaties zijn ondergebracht in 3 clusters, te weten Zuid-Holland-Zuid (ZHZ), Voorne-Putten-Rozenburg (VPR) en Nieuwe Waterweg Noord (NWN). RPO is een samenwerkingsverband tussen meerdere scholen voor Voortgezet Onderwijs (VO), scholen voor Middelbaar Onderwijs (MBO) en de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam (Instituut voor Leraren).  Binnen de Hogeschool Rotterdam wordt met name de theorie aangeboden en bij RPO ligt de nadruk op de praktijk. Samen Opleiden houdt in dat je de kennis en theorie van de Hogeschool Rotterdam kunt uitproberen en toepassen in de praktijk van jouw leerwerkplek (stageschool) om je zodoende te ontwikkelen tot een bekwame leraar.

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op de Hogeschool Rotterdam, binnen de Opleidingsschool RPO én op je leerwerkplek waar je de komende periode in de praktijk aan de slag gaat. We bieden praktijk en theorie tijdens de opleiding in goede samenhang en overzichtelijk aan. Op deze website hebben we daarvoor allerlei belangrijke en nuttige zaken op een rij gezet. We hopen dat we je daarmee helpen om je weg te vinden en zodat jij het beste uit je opleiding kunt halen en de leraar kunt worden die jij wilt zijn.

Dit digitale programmaboekje is een toevoeging op de algemene studiehandleiding werkplekleren vanuit de Hogeschool Rotterdam. We informeren je hier o.a. over de begeleiding, transfermomenten en wat er van jou verwacht wordt tijdens het werkplekleren. De opleiding biedt genoeg ruimte voor leervragen, die vanuit praktijkervaringen zullen opkomen. Om voldoende praktijkervaring op te doen is het belangrijk in de klas en de les aanwezig te zijn.

Voor het beroepsgerichte gedeelte van je opleiding (het werkplekleren), krijg je veelvuldig te maken met verschillende opleiders en begeleiders. Een werkplekbegeleider (WPB), een schoolopleider (SO) en een clustercoördinator (CC) vanuit RPO en/of je stageschool en een Instituutsopleider (IO), studieloopbaancoach (SLC) en regio-coördinator vanuit de Hogeschool Rotterdam. Je werkplekbegeleider zal je begeleiden bij het voorbereiden en nabespreken van les-gerelateerde taken. Je werkplekbegeleider en schoolopleider kunnen ondersteunen bij het maken van je portfolio en de praktijkopdrachten, zodat jij jouw persoonlijke ontwikkelingen zichtbaar kunt maken.

Veel succes en plezier met je opleiding!

Het team van RPO Rijnmond


Voor meer info over RPO neem je een kijkje op https://rpo-rijnmond.nl/

Colofon

Het arrangement RPO Rijnmond - Programmaboekje 2023 - 2024 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
RPO Rijnmond
Laatst gewijzigd
2024-04-03 11:01:13
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
RPO Rijnmond - Programmaboekje 2023 - 2024
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

RPO Rijnmond. (2022).

RPO Rijnmond - Programmaboekje 2022 - 2023

https://maken.wikiwijs.nl/189812/RPO_Rijnmond___Programmaboekje_2022___2023

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open