Onderzoekend en ontwerpend leren

Onderzoekend en ontwerpend leren

Over de pilot

afbeelding

Weten wat werkt bij leren ontdekken.

Ben je op zoek naar lessen waarin taal, rekenen, of burgerschap worden gekoppeld aan ontdekkend leren of thematisch werken? Ben je benieuwd hoe je de nieuwsgierige vragen van leerlingen kan prikkelen in allerlei lessen? Wil je meer kennis opdoen over toekomstgericht leren en jouw eigen groeimogelijkheden daarbij? Ga dan naar de website ‘Weten Wat Werkt’

Deze website bevat een schat aan informatie over onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) om jezelf als professional te ontwikkelen en OOL in je school (meer) te implementeren.

De website ‘Weten Wat Werkt bij leren ontdekken’ bevat artikelen en toegankelijke wetenschappelijke publicaties, maar ook praktijkvoorbeelden, materialen, werkvormen, interviews en activiteiten, waarvan is gebleken dat ze werken. En waar jij als professional direct mee aan de slag kunt gaan! De website bevat twee hoofdthema’s: nieuwsgierigheid en professionalisering. De informatie wordt op een toegankelijke manier toegelicht en al het materiaal kan worden gedownload.

Aan de website is ook een webinar gekoppeld.
Tijdens dit webinar vertellen Juliette Walma van der Molen en Annemarie van Es over het ontstaan van de website, dankzij de goede samenwerking tussen professionals uit wetenschap en praktijk. Zij nemen je mee langs de verschillende onderdelen van de website en laten ze zien hoe je deze kan gebruiken om jezelf als professional te ontwikkelen.

Het doel met dit project is om dit voort te zetten. Het plan is deze pilot te gebruiken om te onderzoeken hoe de open leermiddelen het beste geborgd kunnen worden in de scholen en hoe leerkrachten geprofessionaliseerd kunnen worden om met behulp van de website de collectie van open leermiddelen beter te gebruiken als lesstof vervangend materiaal.

Impuls Open Leermateriaal steunt dit project

De jury ziet verschillende positieve punten aan het voorstel en de organisatie heeft vertrouwen in het goed kunnen uitvoeren van de voorgestelde activiteiten.

 

Bekijk hier alle pilots Website Impuls Open Leermateriaal

Colofon

Het arrangement Onderzoekend en ontwerpend leren is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2023-10-25 10:53:55
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Pilot in het kader van 'Impuls Open Leermateriaal'
Leerniveau
PO groep 1; PO groep 8; PO groep 5;
Leerinhoud en doelen
Nederlandse Taal; Begrippenlijst en taalverzorging; Wereldoriëntatie;
Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Pagina's pilots IOL INTERN. (z.d.).

Basisarrangement voor de pilots

https://maken.wikiwijs.nl/194994/Basisarrangement_voor_de_pilots

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open