Webquest Divali

Webquest Divali

Welkom

Elke cultuur en elke godsdienst heeft eigen feesten en tradities. Zo vieren bijvoorbeeld Nederlanders Koningsdag, Duitsers het Oktoberfest, de Christenen Kerst, de Moslims het offerfeest en Hindoes Divali. Veel feesten zal je vast (her)kennen en meer over hebben geleerd. Bij deze Webquest leer je meer over het lichtjesfeest van de Hindoes: Divali (ook wel Diwali).

Jouw feesten en tradities

Denk eens na over de feesten en tradities die jij viert en kent. Praat met elkaar over de feesten en tradities die je viert en kent. Waarom vier je deze feesten en waarom doe je de tradities? Zijn er andere tradities of feesten die je wel eens zou willen vieren?

Colofon

Het arrangement Webquest Divali is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Marjolein Kramer Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2022-11-23 21:19:21
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Webquest over Divali voor kinderen uit de bovenbouw (groep 7-8). Voor het vak levensbeschouwing (kan vallen onder wereldoriëntatie). Bedoeld voor leerlingen die zelfstandig aan de slag kunnen met gegeven taken. Bedoeld om in twee- tot viertallen te doen.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open