Een spelletje spelling!

Een spelletje spelling!

Spe(e)l je mee?

Werkwoordspelling

 

Van harte welkom in deze digitale les over werkwoordspelling; via een paar stappen ga je leren hoe je werkwoorden leert spellen. Sommige mensen vinden dit heel gemakkelijk en hebben het zó onder de knie; andere mensen hebben er wat meer moeite mee en doen er iets langer over om precies te begrijpen hoe het zit. Alles is prima, en wanneer iets niet helemaal duidelijk is, kun je alle info rustig nog een keertje doorlezen.

 

Niets is zo veranderlijk als een taal; elk jaar komen er woorden bij en verdwijnen andere woorden, en om de haverklap verandert de spelling van een aantal woorden. Wat echter niet zomaar wijzigt, is de spelling van werkwoorden. Het is ook belangrijk om te weten hoe je de werkwoorden spelt: je tekst ziet er meteen een flink stuk netter en verzorgder uit!

 

In deze Wikiwijs leer je door middel van wat theorie de werkwoordspelling van de tegenwoordige tijd, van de verleden tijd, van het voltooid deelwoord en van het werkwoord als bijvoeglijk naamwoord. Er staat daarna een instaptoets voor je klaar waarin m.b.v. 20 zinnen alle soorten door elkaar aan bod komen.

Aan de hand van die instaptoets bepaal je welk Level je aankan: heb je 0 tot 5 vragen goed, ga je naar Level 1 (Beginner); heb je 6 tot 15 vragen goed, ga je naar Level 2 (Gevorderd); heb je 16 tot 20 vragen goed, ga je naar Level 3 (Expert).

Wanneer je alle theorie goed bestudeerd, heb je de finale bereikt: een eindtoets waarin nog één keer alles kris kras door elkaar gevraagd wordt. Heel veel succes EN plezier met deze spelletjes spelling! Mocht je na dit alles toch nog vragen hebben, kun je mij gerust een mail sturen: 1012615@hr.nl

 

Colofon

Het arrangement Een spelletje spelling! is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Marc Rieu Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2022-06-21 22:02:22
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In deze les leren tweedejaars mbo-studenten de beginselen van de werkwoordspelling in het Nederlands; dit is onderverdeeld in tegenwoordige tijd, verleden tijd, het voltooid deelwoord, het werkwoord als bijvoeglijk naamwoord en de gebiedende wijs.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
bromvliegzwaan, gebiedende wijs, sexy fokschaap, tegenwoordige tijd, verleden tijd, voltooid deelwoord, werkwoordspelling

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Vul de goede vorm van het werkwoord in

Oefenen op Level 1: Beginner

Oefenen op Level 2: Gevorderd

Oefenen op Level 3: Expert

EINDTOETS

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open