RPO Rijnmond - Programmaboekje 2021 - 2022

RPO Rijnmond - Programmaboekje 2021 - 2022

RPO Rijnmond

VEROUDERD. Let op, dit is niet de juiste website. De juiste website is te vinden op:

https://maken.wikiwijs.nl/189812/

 

 

 

 

 

 

Rotterdam, januari 2022

Beste student,

Welkom! Jij bent geplaatst binnen de Opleidingsschool RPO Rijnmond. Dit is het digitale programmaboekje en bedoeld voor N1 studenten die binnen RPO hun opleidingstraject volgen. RPO staat voor Regionaal samenwerken voor het Professionaliseren en Opleiden van leraren in Rijnmond. In onze opleidingsschool zijn zo’n 630 studenten verdeeld over 50 schoollocaties. Deze locaties zijn ondergebracht in 3 clusters, te weten Zuid-Holland-Zuid (ZHZ), Voorne-Putten-Rozenburg (VPR) en Nieuwe Waterweg Noord (NWN). RPO is een samenwerkingsverband tussen de 50 scholen voor Voortgezet Onderwijs (VO) en de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam (Instituut voor Leraren). Samen Opleiden houdt in dat je de kennis en theorie van de HR kunt uitproberen en toepassen in de praktijk van jouw stageschool om je zodoende te ontwikkelen tot een bekwame leraar.

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op de Hogeschool Rotterdam én op de stageschool waar je de komende periode in de praktijk aan de slag gaat; jouw opleidingsschool. We bieden praktijk en theorie tijdens de opleiding in goede samenhang en overzichtelijk aan. Op deze website hebben we daarvoor allerlei belangrijke en nuttige zaken op een rij gezet. We hopen dat we je daarmee helpen om je weg te vinden en zodat jij het beste uit je opleiding kunt halen en de leraar kunt worden die jij wilt zijn.

Dit digitale programmaboekje is een toevoeging op de algemene studiehandleiding werkplekleren vanuit de HR. We informeren je hier o.a. over de begeleiding, transfermomenten en wat er van jou verwacht wordt tijdens het werkplekleren. De opleiding biedt genoeg ruimte voor leervragen, die vanuit praktijkervaringen zullen opkomen. Om voldoende praktijkervaring op te doen is het belangrijk in de klas en de les aanwezig te zijn.

Voor het beroepsgerichte gedeelte van je opleiding (het werkplekleren), krijg je veelvuldig te maken met verschillende opleiders en begeleiders. Een werkplekbegeleider (WPB), een schoolopleider (SO) en een clustercoördinator (CC) vanuit je opleidingsschool en een Instituutsopleider (IO), studieloopbaancoach (SLC) en NPO-coach vanuit de Hogeschool Rotterdam. Je werkplekbegeleider zal je begeleiden bij het voorbereiden en nabespreken van les-gerelateerde taken. Je werkplekbegeleider en schoolopleider kunnen ondersteunen bij het maken van je portfolio en de praktijkopdrachten, zodat jij jouw persoonlijke ontwikkelingen zichtbaar kunt maken.

Veel succes en plezier met je opleiding!

RPO Rijnmond


Voor meer info over RPO neem je een kijkje op https://rpo-rijnmond.nl/

Colofon

Het arrangement RPO Rijnmond - Programmaboekje 2021 - 2022 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
RPO Rijnmond
Laatst gewijzigd
2022-09-07 12:33:37
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
RPO Rijnmond - Programmaboekje 2021 - 2022
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

RPO Rijnmond. (z.d.).

RPO Rijnmond - Programmaboekje 2020 - 2021

https://maken.wikiwijs.nl/164721/RPO_Rijnmond___Programmaboekje_2020___2021

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open