Kwaliteitszorg en Afstudeerproject OA lj3

Kwaliteitszorg en Afstudeerproject OA lj3

Kwaliteitszorg en afstudeerproject (specialisatie)

Examen : B1-K2-W2 Werkt aan het bewaken en bevorderen van kwaliteitszorg

Doel: Je kunt als onderwijsassistent vanuit je eigen deskundigheid een bijdrage leveren aan het bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg.

Als toekomstig onderwijsassistent en misschien wel later als leerkracht of docent wil je natuurlijk kwalitatief hoogwaardig onderwijs bieden.
Maar wat houdt dat dan in?

Wat is kwaliteit en hoe kun je dat waarborgen en op peil houden?

Hoe wordt de kwaliteit gecontroleerd?


Door je te verdiepen in een visie van een school, de leerstof en bepaalde specialisaties (denk aan taal, rekenen, wereldorientatie, kunstzinnige orientatie, bewegingsonderwijs enz)  krijg je een grotere theoretische ondergrond  waar vanuit je jouw handelen kunt verantwoorden.

Je gaat je verdiepen in een aantal verschillende thema’s rondom kwaliteitszorg en leergebieden en kerndoelen van het onderwijs. Uiteindelijk ga je in de volgende periode 'je eigen school' presenteren aan je klas, waarbij jouw specialisatie en verbeterpunt rondom kwaliteitszorg naar voren komt.

Dit mag in tweetallen; de school bedenken jullie samen en ook het verbeterpunt rondom kwaliteitszorg, toch je bent uniek in je specialisatie en daarvoor is een eigen inbreng nodig binnen het verslag en de presentatie. 

N.a.v. het ingeleverde verslag : (de school , visie, organogram, rol onderwijsassitent, protocollen, verbeterpunten, discussiepunten, specialisatie(s), krijg je een GO voor de presentatie. Na deze presentatie, waarbij je feedback ontvangt van medestudenten volgt een eindbeoordeling op je examen kwaltiteitszorg en krijg je een cijfer voor je afstudeerproject.

 

Let op: dit vak wordt niet klassikaal aangeboden. Je gaat hier individueel en/of in tweetallen mee bezig. Dit betekent dat je de wikiwijs goed door moet nemen en kunt starten met opdrachten die je aanspreken. Uiteindelijk breng je zelf de juiste volgorde aan. De docent is er voor individuele begeleiding mbt de opdrachten en daar waar wenselijk volgt een klassikale uitleg. 

 

 

 

Deze periode maak je gebruik van het boek onderwijsassistent, school en didactiek

Colofon

Het arrangement Kwaliteitszorg en Afstudeerproject OA lj3 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
janny schinkel Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2022-02-07 12:20:59
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

schinkel, janny. (2020).

Kwaliteitszorg en specialisatie MZ lj3

https://maken.wikiwijs.nl/156839/Kwaliteitszorg_en_specialisatie_MZ_lj3

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open