Mens met NAH 2VVZG3B3-2VVZG3B2-2VVZG3B1

Mens met NAH 2VVZG3B3-2VVZG3B2-2VVZG3B1

Inleiding NAH periode 2

Nu heb je in je opleiding tot nu toe al veel geleerd over een aantal aspecten die in dit keuzedeel zullen worden behandeld. Het doel van dit keuzedeel is dat je vooral je meer gaat verdiepen in dit onderwerp en deze kennis en kunde gaat laten zien in de praktijk doormiddel van een praktijkexamen (uit Consortium-digibib). 

Einddoel

Het behalen van dit examen is het eindresultaat. Tijdens de beroepspraktijkvorming en de lessen op school kan je je voorbereiden op dit examen. 

Cursushandleiding

Dit stuk is te lezen als een soort handleiding/spoorboek. En is zowel voor de BBL als voor de BOL geschreven.

Er wordt tijdens dit keuzedeel gebruik gemaakt van de kennisbundel van Vilans (http://kennisbundel.vilans.nl/niet-aangeboren-hersenletsel.html).  

Deze kennisbundel staat vol kennis, filmpjes en opdrachten. De kennisbundel is geschreven om handvatten te geven om de studenten voor te bereiden op de eindtermen en om tot verdieping te komen. Er is ook duidelijk beschreven wat de docent kan doen.

De volgende thema’s zullen behandeld worden:

  • Doelgroepen  

  • Hersenletsel

  • Verlies en rouwverwerking

  • Leefgebieden

  • Methodieken

  • Moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voor zowel de BOL als de BBL zijn er 240 SBU in dit keuzedeel. Echter het aantal contacturen (uur op school) is voor de BBL-studenten aanzienlijk lager dan voor de BOL-studenten.  

Dit heeft tot gevolg dat de BBL-studenten veel in de Beroepspraktijkvorming en thuis moeten doen, terwijl de BOL-student meer tijd heeft om ook op school aan de opdrachten te werken.

Gezien de beperkte tijd voor in het bijzonder de BBL zal er soms een keuze moeten worden gemaakt over wat en hoe de theorie en opdrachten worden behandeld. Dit kan de docent doen. Daarbij kan de docent zich ook laten leiden door de behoefte van de studenten.

Laten we beginnen!

Veel plezier en succes.

Les 1

Les 2

Les 3

Les 4

Les 5

Les 6

Les 7

Les 8

Les 9

lesdoel

Voor de les wordt er van je verwacht dat jij je verdiept in de onderwerpen van NAH ter voorbereiding van het interview.

Tijdens de les ga je een mantelzorger interviewen en krijg je zicht vanuit een andere invalshoek.

Aan het einde van de les kan je de kennis van dit onderwerp toepassen. Dit laat je zien door de opgegeven opdrachten te maken. En voorbeelden te noemen van doelgroepen, hersenletsel, rouwverwerking signaleringen van iemand  met NAH.

Aan het einde van deze lessenreeks ben je voorbereid om je in te kunnen leven in mens met NAH en de mantelzorger.

padlet interview topics
Jullie hebben samen wat topics samengesteld om vragen te stellen aan de mantelzorger voor de patient met NAH. De antwoorden van de vragen gaan jullie samen uitwerken in de padlet zodat jullie de informatie in de padlet kunnen gebruiken voor het uitwerken van de opdracht.

Opdracht

Les 10

  • Het arrangement Mens met NAH 2VVZG3B3-2VVZG3B2-2VVZG3B1 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Joanna Varela Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2020-11-12 22:54:17
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Toelichting
    Je hebt ervoor gekozen om je te verdiepen in wat er komt kijken bij het verzorgen en verplegen van mensen met niet aangeboren hersenletsel (na deze NAH). Dan heb je een hele mooie keuze gemaakt. Want in Nederland zijn er ruim 500.000 mensen die hersenletsel hebben opgelopen. Voor de ene een is dat veel ingrijpender dan voor de andere. Echter hebben deze mensen allemaal een kortere periode of langere tijd ondersteuning, verzorging en verpleging nodig. Al deze mensen hebben naastbetrokkenen die ook moeten (leren) leven met het hersenletsel van de zorgvrager.
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    4 uur en 0 minuten
    Trefwoorden
    mens met nah, nah

    Bronnen

    Bron Type
    padlet interview topics
    https://padlet.com/joannarodrigues23/yie5m8bp5bev7ywt
    Link
  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.