Leerdoelenwijzer

Leerdoelenwijzer

Nederlands op HVX

Welkom bij de Leerdoelenwijzer van Nederlands!

In de hoofdstukken Referentieniveaus 1F tot en met 4F, Leerdoelen in Egodact, Spark en HVX-BloX lees je over de leerdoelen en hoe je eraan kunt werken. In de hoofdstukken Leesvaardigheid, Fictie en non-fictie, Schrijfvaardigheid en Mondelinge vaardigheid lees je over de vaardigheden, leerdoelen en de quests. 

Je werkt minstens drie uur per week aan de leerdoelen van Nederlands die in de Progressmonitor van Egodact staan. Je leest boeken, maakt (vrije) quests, doet regelmatig mee aan BloX en oefenent met Spark. De bewijzen van je leerproces link je in je quests in de Challengemonitor van Egodact. De voortgang van deze leerdoelen houd je bij door te schuiven met de balkjes. Je bewijst zo in de Progress Monitor van Egodact op welk niveau (1F/2F/3F/4F) je de leerdoelen beheerst.

In de onderbouw lees je voor het leerdoel Verhalen en Jeugdliteratuur op zijn minst drie boeken per schooljaar. Je maakt opdrachten of quests bij de gelezen boeken.

Om aan je algemene taalvaardigheid te werken maak je in Spark twee hoofdstukken per week die passen bij jouw niveau (1F/2F/3F/4F). Als je alle hoofdstukken op jouw niveau hebt afgerond met een Test jezelf (70%), maak je een niveautoets om je niveau te bewijzen.

Eigenlijk ben je altijd bezig met Nederlands: voor biologie geef je een presentatie, voor geschiedenis maak je misschien een verslag. Wil je quests of leerdoelen combineren? Neem dan contact op met de vakcoaches. Doe dit direct bij de voorbereiding, zodat de vakcoaches feedback kunnen geven op de inhoud en op de taal.

Wij wensen jou veel leerplezier!

Colofon

Het arrangement Leerdoelenwijzer is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2021-12-15 16:52:31
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In de leerdoelenwijzer vind je hoe je je leerdoelen voor Nederlands kunt halen.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open