Wiskunde praktische opdracht

Wiskunde praktische opdracht

Waarom de POW?

 

De POW is werkstuk, waar er onderzoek op een bepaald vakgebied gedaan wordt. Of er bij dit onderzoek nou kwantitatieve of kwalitatieve gegevens verzameld worden, visualisatie van deze gegevens staat centraal bij het presenteren van de onderzoeksresultaten. Binnen de Wiskunde-A heb je voor het visualiseren inmiddels verschillende technieken geleerd, bijvoorbeeld middels het gebruik van tabellen en grafieken. Zoals reeds geleerd in de Wiskunde klas zijn kleine datasets niet representatief voor het geheel plaatje. Bij het verrichten van onderzoek is het gewenst zoveel als mogelijk gegevens te verzamelen. Echter, hoe groter de dataset des te complexer het wordt om handmatig statistische berekeningen (inclusief weergave) op los te laten. Dankzij de ontwikkelingen op technologisch gebied, vooral in de computertechnologie en softwareontwikkeling, is het vandaag de dag mogelijk deze hele grote datasets statistisch te analyseren. Middels deze POW wordt een summiere introductie in de ICT toepassingen (computer power & software tool Excel) binnen de Statistiek gegeven.

 

Colofon

Het arrangement Wiskunde praktische opdracht is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
M Al Hammouti Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-03-27 23:27:11
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
De POW is een opstap naar het profielwerkstuk, waar er onderzoek op een bepaald vakgebied gedaan wordt. Of er bij dit onderzoek nou kwantitatieve of kwalitatieve gegevens verzameld worden, visualisatie van deze gegevens staat centraal bij het presenteren van de onderzoeksresultaten. Binnen de Wiskunde-A heb je voor het visualiseren inmiddels verschillende technieken geleerd, bijvoorbeeld middels het gebruik van tabellen en grafieken. Zoals reeds geleerd in de Wiskunde klas zijn kleine datasets niet representatief voor het geheel plaatje. Bij het verrichten van onderzoek is het gewenst zoveel als mogelijk gegevens te verzamelen. Echter, hoe groter de dataset des te complexer het wordt om handmatig statistische berekeningen (inclusief weergave) op los te laten. Dankzij de ontwikkelingen op technologisch gebied, vooral in de computertechnologie en softwareontwikkeling, is het vandaag de dag mogelijk deze hele grote datasets statistisch te analyseren. Middels deze POW wordt een summiere introductie in de ICT toepassingen (computer power & software tool Excel) binnen de Statistiek gegeven.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
Statistiek met de computer
https://www.wiskundeleraar.nl/m/page_m.asp?nummer=12789
Link

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open