Boek-en-Netflix-quest: De brief voor de koning

Boek-en-Netflix-quest: De brief voor de koning

Introductie

Uitleg

Over deze quest...

Deze weken kom je er misschien eerder aan toe om lekker een boekje te lezen of een serie te kijken. Je kunt nu twee vliegen in een klap slaan, want: op Netflix staat sinds kort een boekverfilming, genaamd The Letter for the King. Komt je dat bekend voor? In het Nederlands heet dit boek De brief voor de koning. Het is een heel bekend en veel gelezen boek van de schrijfster Tonke Dragt.

In deze quest ga je een paar tekstjes en fragmenten lezen en (een paar) Netflix-afleveringen kijken. Je verdiept je in 'De brief voor de koning', of je het nu (ook) meeleest of alleen bekijkt. Ook ga je kijken naar verschillen tussen de serie en het boek.


 

 

 

 

Tijdsbesteding

 

Afhankelijk van hoeveel afleveringen jij zult bekijken, kun je deze quest in ongeveer 3 uur maken. Langer mag natuurlijk altijd, want dan lees je het boek (later) uit of maak je misschien een echte vergelijking tussen de hele serie en het boek. Dan maak je er in overleg met mevr. Sigmond een uitgebreide quest van.

 

 

Colofon

Het arrangement Boek-en-Netflix-quest: De brief voor de koning is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2020-03-29 22:43:34
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
In deze mini-quest vergelijk je een paar fragmenten uit het boek De brief voor de koning met een aantal afleveringen van de serie 'The Letter for the king' op Netflix. Je oefent met het toepassen van literaire begrippen en geniet van een spannend verhaal.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
boekverfilming, fictie, jeugdliteratuur, kijkvaardigheid, literaire begrippen, personages, sfeer, spanning, vergelijken film/boek

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Herbert Vissers eXplore. (2020).

Boekenweek mini-quest Nederlands: Reinaert de vos

https://maken.wikiwijs.nl/157830/Boekenweek_mini_quest_Nederlands__Reinaert_de_vos

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open