Colofon
Het arrangement De ideale stad - v456 is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.
- Auteur
- Laatst gewijzigd
- 2021-08-09 10:25:51
- Licentie
-
Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:
- het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
- het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
- voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.
Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.
Aanvullende informatie over dit lesmateriaal
Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:
- Toelichting
- Dit thema valt onder de arrangeerbare leerlijn van de Stercollecties voor Aardrijkskunde voor VWO leerjaar 4, 5 & 6. In het domein "Wereld" wordt het thema ''De ideale stad" besproken. Voordat je jouw ideale stad gaat ontwerpen, moet je bepalen waar deze het beste gebouwd kan worden. Dit hangt af van de locatie (site) en de positie ten opzichte van andere gebieden (situation). De site heeft te maken met de fysieke kenmerken van de plek, zoals nabijheid zeeën, rivieren, of wegen en spoorlijnen voor verbinding. De situation gaat over de relatie van de stad met omliggende gebieden en laat zien hoe groot en dichtbevolkt het achterland van de stad is. Hierna volgt de uitleg hoe je een stad kan opstarten. 1. Aanbevelingen opstellen: Werk in groepen met verschillende onderwerpen zoals woonomgeving, ordehandhaving, huisvesting, economie, infrastructuur en klimaatbestendigheid. Gebruik bronnen en eigen verwachtingen om stadontwerp aanbevelingen te formuleren. Stadsontwerp maken: Combineer groepsresultaten tot één ontwerp op papier of digitaal. Laat medeleerlingen meekijken en beoordeel het ontwerp op doelvoltooiing en evenwichtige belangenintegratie.
- Leerniveau
- VWO 6; VWO 4; VWO 5;
- Leerinhoud en doelen
- Aardrijkskunde; Bevolking en ruimte; Ruimtelijke ontwikkeling;
- Eindgebruiker
- leerling/student
- Moeilijkheidsgraad
- gemiddeld
- Studiebelasting
- 6 uur en 0 minuten
- Trefwoorden
- aardrijkskunde, arrangeerbaar, de ideale stad, site and situation, stad bouwen, stercollectie, vwo456, wereld