Pluriforme samenleving

Pluriforme samenleving

Welkom bij de les

Wat gaan we vandaag doen?

Deze les pakken we het iets anders aan. Alle informatie die je nodig hebt om de opdrachten te maken vind je in deze digitale leeromgeving. Hierdoor kun je alle belangrijke informatie leren, jezelf tussendoor toetsen én jezelf trainen om nog beter zelfstandig te werken.

Aan de linkerkant van de pagina vind je het menu. Bij ieder kopje krijg je uitleg over het onderwerp dat te maken heeft met pluriforme samenleving. Soms wordt de uitleg ondersteund door een korte video en/of een opdracht. Houd dus je koptelefoon bij de hand!

Intro

Tijdens je opvoeding krijg je verschillende waarden, normen en gewoonten mee van je ouders, familie, vrienden, leraren en misschien wel trainers. In iedere groep zijn deze waarden, normen en gewoonten verschillend, maar soms lopen deze ook door elkaar. Tijdens deze digitale les kom je meer te weten over de verschillende cultuurgroepen in Nederland en hoe die met elkaar omgaan.

Lesplan

Nadat je de onderstaande lesdoelen hebt doorgenomen, ga je aan de slag. De begrippen die worden besproken zijn dominatie cultuur, subcultuur, allochtoon/autochtoon, vijf redenen om te verhuizen naar een ander land en asielzoeker/vluchteling. Vervolgens wordt je kennis getest en maak je aan de hand van de uitslag de bijbehorende opdracht. Hierna volgt de eindtoets en tot slot vraag ik je vriendelijk om de digitale evaluatie in te vullen.

Leerdoelen

Aan het einde van deze les;

  • Kun je in eigen woorden uitleggen wat een pluriforme samenleving is;
  • Kun je twee voorbeelden geven van de dominante cultuur en subculturen in Nederland;
  • Kun je aangeven op welke vier gebieden discriminatie plaatsvindt;
  • Kun je het begrip tolerantie in eigen woorden uitleggen en een voorbeeld geven;
  • Kun je het begrip respect in eigen woorden uitleggen en een voorbeeld geven.

Colofon

Het arrangement Pluriforme samenleving is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Lisette de Jong Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2019-11-15 23:09:05
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

http://<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/"><img alt="Creative Commons-Licentie" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by/4.0/80x15.png" /></a><br />Dit werk valt onder een <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/">Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie</a>.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Digitaal leren Maatschappijleer vmbo-k jaar 3
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open