Luka van Doleweerd

Luka van Doleweerd

Algemeen

Planning schooljaar 2019 - 2020

In havo 3 ga je dit schooljaar 4 boeken lezen. Bij elk boek maak je een verwerkingsopdracht die je opslaat in je eigen Wikiwijspagina. Op die manier kan je docente altijd je opdrachten bekijken en kun je ook zelf altijd bij je materiaal. Handig toch :)


De opdrachten bij de boeken moeten op afgesproken momenten worden ingeleverd. Hieronder zie je een verdeling van de 4 leesboeken over het schooljaar. Het kan zijn dat je docente tussentijds de data aanpast. Houd ook de studiewijzer in SOM goed in de gaten!

 

Boek 1                            periode 1 - vrijdag 11 oktober
Boek 2                            periode 2 - vrijdag 22 november
Boek 3                            periode 2 - vrijdag 6 maart
Boek 4                            periode 3 - vrijdag 15 mei

 

Aan het einde van het schooljaar sluit je je leeslogboek af met presentatie voor je docente over de gelezen boeken.

Een Wikiwijspagina maken

Je gaat je leeslogboek maken in je eigen Wikiwijspagina. Je hebt hiervoor deze Wikiwijspagina nodig. Deze ga je kopiëren naar je eigen Wikiwijsaccount. Daar kun je de pagina wijzigen door steeds je eigen verwerkingsopdrachten toe te voegen.
Hoe je deze Wikiwijspagina naar je eigen account kunt kopiëren, vind je hier

 

 

Hoe werk je in Wikiwijs aan je leeslogboek?

Hoe moet je leeslogboek eruit zien?

Je leest in havo 3 in totaal vier boeken. Bij elk boek moet je je leeslogboek in Wikiwijs updaten. Maak de opdracht in Wikiwijs en niet via een bestand als bijlage!

 

Bij elk gelezen boek moet er een reflectie terug te vinden zijn in je leeslogboek. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:

1. De gemaakte opdrachten moeten direct zichtbaar zijn. Dat betekent dat je de teksten typt in Wikiwijs of kopieert vanuit Word. Je mag geen Worddocument toevoegen als bijlage!
2. Geef op het tabblad 'boekenoverzicht' een volledig overzicht van de gelezen boeken. Zo kun je in één oogopslag zien welke boeken je gelezen hebt. Noteer telkens bij elk boek: de titel, de auteur en het aantal sterren dat je het boek zou geven. Hierbij geldt dat 5 sterren maximaal is. Houd dit overzicht up-to-date!
3. Voor elk boek gebruik je vervolgens een tabblad waar je een verwerkingsopdracht maakt bij het gelezen boek. De opdrachten waar je uit kunt kiezen, vind je bij het tabblad 'opdrachten'. Je mag hierbij natuurlijk werken met afbeeldingen als je wilt! Dit levert niet direct extra punten op. Let er ook goed op dat een document dat je in Word maakt een andere opmaak kan krijgen als je het document plakt in Wikiwijs.
4. Aan het begin en aan het einde van het schooljaar ontvang je van je docent nog overige opdrachten die je bij het tabblad 'overige opdrachten' moet uitvoeren.


Tussentijdse 'beoordeling'
Wanneer je docent tussentijds je leeslogboek bekijkt, zal zij letten op de volgende aspecten:

- Kwaliteit: is de gekozen opdracht goed uitgevoerd? Heb je beargumenteerd de vragen beantwoord? Heb je niet de makkelijkste weg gekozen?
- Volledigheid: geeft je opdracht een volledig beeld van jouw mening van het gelezen boek? Heb je de volledige opdracht uitgevoerd?
- Taalgebruik: heb je niet te veel spel- en taalfouten gemaakt?
- Mening: wordt door de opdrachten steeds duidelijker wat voor soort boeken je fijn vindt om te lezen?

Je krijgt feedback van je docente zodat je eventueel de gemaakte opdrachten kunt aanpassen. Natuurlijk kun je de feedback altijd gebruiken bij de komende opdrachten.

 

Verwerkingsopdrachten

In je leeslogboek is het van belang dat je bij elk gelezen boek vooral aangeeft wat je ervan vond en waarom. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal vaste opdrachten.

Zorg er bij elke opdracht voor dat duidelijk bovenaan de opdracht staat: titel - auteur - welke opdracht je gemaakt hebt.
Op deze manier is het voor jouzelf en voor je docent direct duidelijk over welk boek het verslag gaat.

 

Je mag bij elk boek kiezen uit onderstaande verwerkingsopdrachten. Je mag slechts één opdracht twee keer gebruiken:

 

De recensie

Schrijf een recensie van minimaal 500 woorden over het door jou gelezen boek. Zorg voor een goede opbouw (inleiding – kern – slot), met in de kern minstens 3 goed uitgewerkte argumenten. Leg goed uit waarom je het boek goed / slecht vindt.  Gebruik ten minste twee citaten uit het boek die je mening ondersteunen.
Zorg ervoor dat je tekst een geheel vormt.

Zoek vervolgens een positieve en een negatieve recensie op over het gelezen boek. Plak deze recensies onder je eigen recensie. Geef vervolgens een korte reactie van minimaal 50 woorden op allebei de recensies: met welke onderdelen ben je het eens en waarom? En met welke onderdelen ben je het niet eens en waarom?

 

De Pecha Kucha

Maak een 'Pecha Kucha' bij het door jou gelezen boek. Een PechaKucha is een PowerPointpresentatie waarbij de dia's na 30sec automatisch verspringen naar de volgende dia. In totaal zijn er 10 dia's die je zelf moet vullen. De eerste en de laatste dia tellen niet mee. Die informatie op de dia en het verhaal dat je erbij vertelt moeten passend zijn voor de 30sec. In de studiewijzer hangt een lege PechaKucha presentatie die je hiervoor mag gebruiken. Hier vind je ook een lege PechaKucha.

De volgende onderdelen moet je in elk geval bespreken in de presentatie:

1.    Omslag / afbeelding van het boek – geef een korte introductie van het boek door het omslag te bespreken (schrijver, titel, uitgever, afbeelding).

2.    Schrijver – vertel kort wat over (het leven en werk) van de schrijver.

3.    Samenvatting – geef in een paar zinnen weer waar het boek over gaat.

4.    Titelverklaring – geef uitleg over de titel. Neem hier ook de eventuele ondertitel/motto/opdracht in op.

5.    Personages – vertel kort iets over de hoofdpersonen/-persoon en/of andere personages.

6.    Tijd – geef kort aan in welke tijd het verhaal zich afspeelt.

7.    Ruimte – vertel kort iets over de ruimte in het verhaal. Waar speelt het verhaal zich af? (land, gebouwen, etc.)

8.    Perspectief – geef aan bij wie het perspectief ligt.

9.    Opbouw – bespreek de opbouw van het boek (denk aan delen, hoofdstukken).

10. Persoonlijke beoordeling – geef aan wat jij van het boek vond (waarom zou je het boek moeten lezen of waarom niet?)

Zoek bij elk onderdeel een toepasselijke afbeelding (gebruik zo min mogelijk tekst), aan de hand waarvan je dertig seconden informatie over het betreffende onderwerp geeft. Werk alles uit wat je wilt zeggen. Sla de presentatie en de tekst die je erbij hebt gemaakt allebei op.

 

De pitch

A.   Stel, je wilt het boek laten verfilmen. Je hebt geldschieters gevonden die eventueel wel willen investeren in je film. Nu moet je hen nog overtuigen van je plan voor de film. Je hebt 2 minuten de tijd voor deze 'pitch'. In die twee minuten moet je het volgende vertellen:

a.    Hoe gaat de film heten?

b.    Wat voor soort film wordt het?

c.    Wie zijn de hoofdpersonen?

d.    Welke problemen komen er aan de orde in de film? En hoe worden deze opgelost?

Verder kies je nog twee van de onderstaande onderdelen voor je pitch:

a.    Wie gaan de hoofdrollen vertolken?

b.    Waarom is het boek zo geschikt om te verfilmen?

c.    Hoe ga je iets bijzonders maken van de film?

d.    Waarom zal er veel publiek op de film af komen?

 

Maak een tekst van minimaal 500 woorden waarin je de gekozen bovenstaande vragen beantwoordt. Neem de vraag letterlijk over in je tekst zodat het duidelijk is welke vraag je beantwoordt.

Boeken

Boekenoverzicht

Boek 1: De drietand, de Heks en de Draak 

Schrijver: Christopher Paolini

Sterren: 3,8

 

Boek 2: Pizza Maffia

Schrijver: Khalid Boudou

Sterren: 4,2

 

Boek 3: de Verschijning

Schrijver: Joany de Vries

Sterren: 4,5

 

Boek 4: Mijn naam is Selma

Schrijver: Selma van de Perre

Sterren: 4,5

Boek 1

Recensie : De drietand, de Heks en de Draak.

Schrijver : Christopher Paolini

Het verhaal volgt het de man Eragon die in de middeleeuwen en natuurlijk ook in de tijd van de draken en drakenrijders woont. Hij bevindt zich steeds weer in gevaarlijke en/of moeilijke situaties waar hij moeite mee heeft om uit te komen maar waar hij zich doorheen vecht en onderweg vrienden maakt, daarnaast word er ook een stuk van het boek geschreven over Angela( een meisje wat veel in contact komt met eragon ).

Hallo ik ben Luka en dit is mijn recensie ik vind het boek persoonlijk leuk, spannend en vooral ook meesleurend en origineel. het verhaal neemt je echt mee in hoe de karakters zich voelen en gedragen en dat is best bijzonder voor een boek van minder dan 250 woorden. Ik kreeg bij sommige stukken echt het gevoel of ik door wou lezen en tuurlijk was dit soms minder maar meestal kon ik niet wachten tot ik de volgende bladzijde kon omslaan. Er zit vooral veel actie en spanning in dit boek zoals gevechten waar hij moeilijk uit komt en raadsels die het hoofdpersoon moet oplossen wat ik persoonlijk fijn vind omdat ik ander moeilijk mijn aandacht op alleen het boek kan focussen en niet afgeleid word door andere dingen. Het boek is op een goed begrijpbare manier geschreven waardoor een tiener zoals ik het ook goed kan beschrijven hoewel het bij sommige stukjes iets lastiger werd was dat geen groot probleem voor mij .

Verder vind ik dit ook een goed boek omdat het veel karakteropbouw heeft je maakt heel veel mee met de karakters samen je gaat op avonturen, je beleeft veel herinneringen met ze mee, je ervaart veel emoties wanneer de karakters van het boek dat ook doen. je komt steeds meer te weten over alle karakters door bijv. achtergrond verhalen, jeugd trauma’s en keuzes die ze in bepaalde situaties moeten maken. Het boek geeft je dus echt een goed inzicht van hoe de karakters zijn en zich voelen in sommige momenten. Daardoor kan je dus echt meeleven met de karakters wat het boek natuurlijk een stuk spannender maakt .

Ik vond het boek ook fijn, omdat er niet teveel druk op je werd gelegd tijdens het lezen, omdat het naar mijn mening heel fijn geschreven is er worden weinig moeilijke woorden en zinnen in gebruikt, waardoor je niet om de bladzijde een woord moet opzoeken omdat je anders het verhaal niet meer helemaal snapt wat natuurlijk niet fijn is voor de meeste mensen (waaronder ik) ook word er en=en iets wat grotere lettergrootte gebruikt, waardoor het dus veel makkelijker is om te lezen en ondertussen wat anders te doen .

Dus kortom ik vind dit boek leuk omdat het origineel is, ik had nog nooit zo’n boek gelezen en hij is ook best kort wat ik persoonlijk ook een stuk fijner vind, omdat ik niet houd van lange boeken lezen ook is het boek fijn om te lezen .

 

 

 

 

 

 

 

“Ik verwachtte weer een lekker spannende vertelling zoals in de voorafgaande boeken maar dit boek bevat wat losse verhalen onder het mom van een voortzetting van het oorspronkelijke verhaal. De uitgever of de schrijver zat kennelijk om geld verlegen.”

Ik snap wat de lezer hier bedoelt en waarschijnlijk had deze lezer ook de instelling om het boek maar half goed te lezen, want ook al heb ik de eerdere delen niet gelezen voelde dit boek niet als wat losse verhalen maar meer als een stuk met wat kleine gebeurtenissen erbij.


“We hebben er even op moeten wachten, maar dat was het meer dan waard! Heb me weer kunnen onderdompelen in de wereld van Eragon, fantastisch! Aanrader voor iedereen die genoten heeft van de Erfenis-serie!”

Ik ben het eens met deze lezer want je kan je meestal echt in het verhaal verdiepen en meegaan met de karakters van het boek.

Boek 2

(Inleiding) boek Pizza Maffia :

Geschreven door: Khalid Boudou

Pizza maffia is in 2007 uitgegeven door de uitgeverij moon, het boek gaat over Brahim een sportieve Marokkaanse jongen van 16 en zijn dagelijkse problemen in het leven. Het boek is geschreven door Khalid Boudou. Het boek is verfilmd in februari 2014. Pizza Maffia is een eigentijds, meeslepend en spannend verhaal. Dat geschreven is een flitsende en muzikale stijl waardoor het spannend blijft. Een romantisch boek over de zin en onzin van oorlogvoeren. Over de relatie tussen vader, zoon en vrienden. Over familie-eer en trots. Over hoe je als jongere jezelf kunt verliezen en hoe je jezelf het best weer kan vinden en verbeteren. Maar natuurlijk ook gewoon over de lol die je in je leven hebt, lekkere pizza’s en de liefde.

 

(kern) Ik ga nu mijn mening geven over het boek Pizza Maffia :

Ik vind het boek Pizza Maffia een goed interessant boek dat je aandacht trekt en je hoofd en gedachtes op het boek gefocust houd, een boek waar ik mezelf in kan verplaatsen, een boek waar de jeugd zich vooral in kan verplaatsen. Dat is omdat het boek heel eigentijds en of modern geschreven de jeugd kan zich vooral in de problemen verplaatsen die in het boek plaats vinden zoals het ruzie hebben met je ouders, je eerste liefde moeilijk begrijpen en of spannend vinden en dat elke tiener zich wel eens kinderachtig gedraagt en dingen doet die je nooit had gedacht dat je ze zou doen.

Ik vind het ook een goed boek omdat het een moderne taal geschreven word zodat het makkelijker en soepeler te lezen is voor de jeugd van tegenwoordig niet zoals een hele formele tekst of boek waar je al van in slaap valt als je er naar kijkt. het word in een vloeiende vorm geschreven die niet al te moeilijk is om te lezen als je nog jong bent, er wordt ook veel gebruik gemaakt van moderne straattaal waardoor wij als jeugd zich ook beter in het boek kunnen verplaatsen zoals: zamel en boehalie.

Ik vind het boek ook vooral goed omdat er veel verschillende en gemengde gevoelens in voorkomen zoals gevoelens als veraad, liefde, eer, geluk en soms allemaal door elkaar. Dat doen ze door een scenario voor te leggen waar je tussen 2 mensen van wie je houd moet kiezen bijvoorbeeld je vader en je oom of je vriendin of een vriend van je. Die scenario’s zorgen voor de gemengde gevoelens die in het boek voorkomen waar ik zelf ook soms aan het twijfelen was over wat Brahim vervolgens zou gaan doen.

 

(slot) boek Pizza Maffia :

Dus kortom het boek Pizza Maffia is een leuk, spannend en modern boek vooral leuk voor de jeugd van tegenwoordig tussen de 12 en 18 die zich waarschijnlijk ook goed in dit verhaal kon of kunnen verplaatsen zoals ik dat deed omdat die kinderen waarschijnlijk ook soort gelijke problemen of momenten meemaken in hun dagelijks leven zoals Brahim dat ook doet .

 

 

 

 

Goede recensie :

Ondanks dat het boek geschreven is voor jongeren, vond ik het erg leuk. Het is vlot en streetwise geschreven. Het toont een jongen die zich volwassen toont en alles doet om de familie-eer hoog te houden. Maar tegelijkertijd is het nog een jochie met een klein hartje dat niks liever wil dan bij zijn vriendinnetje zijn in plaats van een pizza-oorlog uitvechten.

Ik ben het eens met deze recensie omdat het ook beschrijft wat ik in mijn recensie heb geschreven maar ook omdat het een goede blik op het boek en op het leven van Brahim geeft zoals ze in deze recensie zegt het is een vlot boek die heel “streetwise” geschreven is

Slechte recensie :

Niets is zo tenenkrommend als mislukte jongerentaal in een jeugdroman. Er zijn nogal wat schrijvers die, gewapend met msn-, sms- en straatwoordenboek, pubers in hun 'eigen taal' proberen aan te spreken. Maar in de regel slaan ze de plank volledig mis. Ze gebruiken termen die alweer uit de mode zijn of doen alsof jongeren alleen nog maar in merkwaardige chatafkortingen spreken en schrijven. Wat natuurlijk onzin is. En alle moeite ten spijt: pubers prikken moeiteloos door dit gebrek aan authenticiteit heen.

 

Mijn reactie : ik snap waarom de schrijver van deze recensie dit zegt maar ik ben het echter niet eens met deze schrijver, want deze schrijver zegt dat de straattaal al uit de mode is maar het grootste deel van de jeugd van nu heeft die tijd wel meegemaakt dus begrijpt heel goed wat ze zeggen.

 

Boek 3

Nederlands recentie boek: verschijning

Het boek de verschijning is een drama boek wat bedoelt is voor jong volwassenen. Het boek volgt het verhaal van een meisje genaamd Jeanne Weeber. Jeanne’s vader Howard is een wereldberoemde youtube geesten jager hij behandeld veel gevallen van “geesten” en paranormalen gebeurtenissen met zijn dochter Jeanne, zijn rechterhand Nick en de natuurlijk de clown van de crew Mirza zij reizen zo de wereld over om alle mysteries te onthullen maar dan krijgt Jeanne bewijs dat haar moeder die ze altijd al had willen ontmoeten in nederland woont waardoor alles verandert in haar leven .

 

Waarom ik dit boek ik leuk boek vind. Het boek bevat vooral veel: spanning van alle spookverhalen die Jeanne’s vader moet oplossen, avontuur van de reis die zei moet afleggen om haar moeder te kunnen ontmoeten en vooral veel drama dus waar je natuurlijk nooit mee mis kan gaan, wat ik persoonlijk heel fijn vind, omdat ik vaak mijn aandacht niet op het lezen van een boek kan houden waardoor ik vaak niet verder in het boek kom, maar dat was bij dit boek niet. Er waren bijvoorbeeld momenten waar je je echt afvroeg welke personages je mocht en juist niet mocht, en voor wie je dan moest juichen en niet .

Ook vind ik dit boek een goed boek, omdat je vaak mee kan leven met de karakters en ze ook goed leert kennen doordat je vaak bij het introduceren van een karakter een kleine beschrijving krijgt, maar ook bijvoorbeeld door de keuzes de ze maken en de dingen die ze doen. Neem bijvoorbeeld de jonge Jeanne ze heeft ook gewoon problemen zoals elke normale tiener zoals ik, ze heeft vaak ook al moeilijke keuzes aan het begin van haar leven moeten maken zoals de keus om of bij haar vader te blijven of naar haar moeder in Nederland te gaan zoeken .

 

Verder vind ik dit boek ook goed omdat hij goed in mekaar zit het boek is niet te lang. Perfect dus voor mensen die niet al te veel lezen wat dus ook bij hun leeftijd categorie past aangezien veel jongeren liever gamen, appen met vrienden en buiten hangen waaronder ik dus ook val, past dit boek perfect bij ons en zeker ook omdat er ook moderne problemen worden behandeld zoals homofobie en bangheid voor het onbekende waar het hoofdkarakter Jeanne dus vaak te maken mee krijgt. Zo kunnen voor kinderen al een beetje voorbereiding krijgen op het leven .

 

Dus kortom ik vind dit boek een goed boek omdat je erg kan meeleven met de hoofd karakters en bij karakters van het boek en je dus vaak op het punt van je stoel zit en daarom vind ik het dus ook een leuk boek omdat het spannender is dan je dagelijkse boeken en ook een beetje korter dan de meeste dus perfect voor een bepaalde leeftijdsgroep die niet veel leest (die van mij) .

Nou dit was hem weer voor vandaag dankjewel voor het lezen en aju

 

 

 

 

 

“Er gebeurt ontzettend veel in dit boek. Ik heb dit boek ook al een poosje uit, maar ik moest het even allemaal laten bezinken.”

Ik geef de schrijver van deze recentie gelijk omdat het een best wel heftig, emotioneel en soms verwarrend boek is met alles wat erin gebeurt en het hoofd karakter met haar vrienden allemaal meemaakt en daarom snap ik dat de schrijver het even moest laten bezinken omdat hij best wel zwaar valt.

“3,5 sterren! Ik vond het boek heel leuk, vooral om zijn personages. Mirza & Wietse vond ik heerlijk. Jeanne was zo fantastisch (en op persoonlijk niveau heel erg relatable). Ook vond ik het leuk om zoveel dingen te herkennen omdat ik dus zelf ook uit Brabant kom. Wat ik persoonlijk wat minder vond...”

Ik snap wat de schrijver van deze recensie zegt de karakter zijn inderdaad heel “relatable” omdat de karakters vaak keuzes moeten maken en gemaakt hebben daardoor is het dus makkelijker om jezelf te verdiepen in de karakters van het boek ook vind ik de personages zelf ook leuk.

Boek 4

Pitch over het boek “Mijn naam is Selma”

Geschreven door Selma van de Perre (degene die het verhaal heeft beleeft)

Mijn naam is Selma is een boek dat het verhaal volgt van Selma (de schrijver) die een joods meisje is in de tweede wereldoorlog met een geluk, dat ze er niet joods uitzag die er alles aan doet om te overleven en ook om de Duitsers te stoppen met wat ze deden tegen het volk door zich bij het verzet toe te voegen

  1. Hoe gaat de film heten?:

Ik wil de film naar het boek vernoemen om de originaliteit en alle goede kwaliteiten van het boek erin te houden ook omdat Selma het boek zelf geschreven heeft waardoor ik de naam niet zomaar zou veranderen.

  1. Wat voor soort film wordt het?

Het word natuurlijk een oorlogsfilm omdat het verhaal zich in WWII afspeelt. De genres zijn: oorlog, waargebeurd  verhaal en drama, omdat ik denk dat die genres er het best zouden passen als je naar het verhaal kijkt verder wil ik een andere aanpak nemen dan wat er bij het boek is genomen want bij het boek word het verhaal in verleden tijd vertelt door Selma in het heden, ik wil daarentegen het verhaal brengen vanaf de jonge Selma haar perspectief, die in de tweede wereld oorlog in Nederland woonde en in verzet zat.

     c.    Wie zijn de hoofdpersonen?

Selma van de Perre: het joodse meisje die alles meemaakt het verhaal draait om haar maar niet alleen haar. Selma gaat gespeeld worden door Catrise van Houten

Greet: een van de beste vriendinnen van Selma en ook degene die Selma’s brief heeft gevonden die ze uit de transport trein had gegooid om haar vrienden te laten weten dat ze veilig was en dat ze hoop moesten houden.

Clara: de zus van Selma haar steun in veel momenten zonder haar had ze het niet kunnen redden, doordat zij haar altijd aanmoedigde.

  1. Welke problemen komen er aan de orde in de film? En hoe worden deze opgelost?

Er zullen een paar kleine probleempjes aan bot komen tijdens het maken van deze film, maar gelukkig zijn die problemen ook makkelijk op te lossen. Een van die problemen is het namaken van de set die gebaseerd is op de tweede wereld oorlog dat kan een probleem zijn omdat we daar eerst een goede locatie voor moeten zoeken, maar in Duitsland zijn veel verouderde dorpen die lijken op de Nederlandse dorpen. Nog een probleem kan het boek omzetten in een film zijn aangezien het in het boek vertelt word uit het perspectief van de oudere Selma en niet de jongen, maar hier zijn ook methodes voor zoals alleen het verhaal in de 2de wereld oorlog erin zetten.

       b.    Waarom is het boek zo geschikt om te verfilmen?

Dit boek valt goed te verfilmen, omdat het vooral veel actie heeft wat veel mensen zoeken in een film, maar ook de rustigere momenten vol met drama en tranentrekkers waar ook een groot publiek voor is.

  1. Hoe ga je iets bijzonders maken van de film?

Door de film set en proppen van de film zo histories mogelijk correct te maken en door goeie acteurs te vinden die de belangrijke rollen die moeilijk te spelen zijn goed kunnen vertolken.

Overige opdrachten

Leesautobiografie

Voorbereiding mondeling

Terugblik havo 3 en vooruitblik havo 4 en 5

  • Het arrangement Luka van Doleweerd is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

    Auteur
    Luka van Doleweerd Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
    Laatst gewijzigd
    2020-06-19 09:24:47
    Licentie

    Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

    • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
    • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
    • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

    Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

    Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

    Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

    Leerniveau
    HAVO 4;
    Leerinhoud en doelen
    Nederlands; Literatuur;
    Eindgebruiker
    leerling/student
    Moeilijkheidsgraad
    gemiddeld
    Studiebelasting
    20 uur en 0 minuten
    Trefwoorden
    havo4, havo5, leeslogboek, literatuur, nederlands

    Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

    Musters, Marloes. (z.d.).

    Leeslogboek havo 3 2019 - 2020

    https://maken.wikiwijs.nl/148123/Leeslogboek_havo_3___2019___2020

  • Downloaden

    Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

    Metadata

    LTI

    Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

    Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

    Arrangement

    IMSCC package

    Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

    Meer informatie voor ontwikkelaars

    Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.