Online cursus - Arrangeren digitaal leermateriaal

Online cursus - Arrangeren digitaal leermateriaal

Waarom zelf arrangeren?

Steeds meer docenten hebben behoefte aan flexibel inzetbaar digitaal leermateriaal. Je kunt je lessen ermee verrijken, specifieke leerlingen een traject op maat aanbieden, of de hele methode vervangen door een zelf ontwikkeld curriculum. Wil je hier meer over weten? Lees dan de whitepaper: Van traditioneel lesmateriaal naar flexibel leermateriaal'.

In het kort: Bij flexibele leermiddelen worden er geen kant­en­klare 'huizen' (methodes) geleverd, maar bouwstenen van goede kwaliteit. Deze bouwstenen sluiten in allerlei variaties op elkaar aan, waardoor je vrij eenvoudig een stevig leerhuis (curriculum op basis van een leerlijn) kunt bouwen naar je eigen eisen en wensen. Jij bent in dit proces dus de architect.

De flexibele leermaterialen vormen bouwstenen waarmee je een leerhuis op maat kan bouwen.

Het samenstellen van je eigen curriculum op basis van flexibel (digitaal) leermateriaal noem je ook wel arrangeren. Een Stercollectie van VO-content biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen. Het digitale leermateriaal bestaat dus uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen. Maar hoe doe je dit? In deze training vertellen we je stap voor stap hoe je jouw les kunt samenstellen – arrangeren – met de Stercollecties van VO-content.

Colofon

Het arrangement Online cursus - Arrangeren digitaal leermateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Stichting VO-content Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-03-24 14:37:27
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
https://www.youtube.com/watch?v=n3K__fi6T8M
https://www.youtube.com/watch?v=n3K__fi6T8M
Video

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open