Online cursus - Arrangeren digitaal leermateriaal

Online cursus - Arrangeren digitaal leermateriaal

Waarom zelf arrangeren?

Steeds meer docenten hebben behoefte aan flexibel inzetbaar digitaal leermateriaal. Je kunt je lessen ermee verrijken, specifieke leerlingen een traject op maat aanbieden, of de hele methode vervangen door een zelf ontwikkeld curriculum. Wil je hier meer over weten? Lees dan de whitepaper: Van traditioneel lesmateriaal naar flexibel leermateriaal'.

In het kort: Bij flexibele leermiddelen worden er geen kant­en­klare 'huizen' (methodes) geleverd, maar bouwstenen van goede kwaliteit. Deze bouwstenen sluiten in allerlei variaties op elkaar aan, waardoor je vrij eenvoudig een stevig leerhuis (curriculum op basis van een leerlijn) kunt bouwen naar je eigen eisen en wensen. Jij bent in dit proces dus de architect.

De flexibele leermaterialen vormen bouwstenen waarmee je een leerhuis op maat kan bouwen.

Het samenstellen van je eigen curriculum op basis van flexibel (digitaal) leermateriaal noem je ook wel arrangeren. Een Stercollectie van VO-content biedt een betrouwbare, complete basis van kerndoelen en eindtermen. Het digitale leermateriaal bestaat dus uit bouwstenen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen. Maar hoe doe je dit? In deze training vertellen we je stap voor stap hoe je jouw les kunt samenstellen – arrangeren – met de Stercollecties van VO-content.

Colofon

Het arrangement Online cursus - Arrangeren digitaal leermateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Stichting VO-content Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-03-24 14:37:27
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Bronnen

Bron Type
https://www.youtube.com/watch?v=n3K__fi6T8M
https://www.youtube.com/watch?v=n3K__fi6T8M
Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open