Dyslexie

Welkom

kind boekOnline cursus Dyslexie onder de knie

Tips & tools voor ouder en kind

 

"Het gaat er niet om of je binnen of buiten de lijntjes kleurt, het gaat er om dat je je eigen lijntjes tekent"

 

Heerlijk toch, dat niet ieder kind hetzelfde is? Wel fijn om handvatten te hebben om je kind te helpen. Zeker bij de basis: leren lezen & schrijven. De één heeft er nou eenmaal meer moeite mee dan de ander. Geen punt.

Belangrijker is het om te beseffen dat zelfvertrouwen bijdraagt aan zijn/haar ontwikkeling. Natuurlijk pakken juffen en meesters hun rol. Maar ook jij kunt je kind helpen. In deze training krijg je tips en trucs die jou en je kind verder kunnen helpen. Het draait o.a. om inspiratie, oefeningen, informatie en verdieping. Overigens hoeft je kind echt niet de stempel dyslectisch te hebben om nuttige informatie & tips uit deze online training te halen.

Je hoeft niet de hele programma te doorlopen, klik gewoon de module aan die jou of je kind een nieuw inzicht geeft, plezier brengt of gewoonweg verder helpt. Bepaal ook zelf het tijdstip, want Dyslexie onder de knie is 24 uur per dag bereikbaar. Doe er je voordeel mee!


Vragen? Stuur een e-mail naar Renske Jongejan via renskejongejan@bibliotheekmb.nl

Colofon

Het arrangement Dyslexie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Ben van Dal Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2020-08-11 15:28:59
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Deze cursus is gemaakt door Bibliotheek Theek 5 in samenwerking met Balans (Oudervereniging), Vereniging van openbare bibliotheken, Cubiss, Probiblio, Embrace your power, Leesletters, RT Praktijk de Brandepoort, Instituut Trudy Bron en Bibliotheek Vannu. Extern e-learning adviseur: Flooow.

Deze cursus is mogelijk gemaakt door middel van een subsidie vanuit het project Route2020 van Vereniging van Openbare bibliotheken. De Bibliotheek Midden-Brabant heeft toestemming de cursus te gebruiken.

Bron iconen: Iconfinder

Bron van het citaat 'Het gaat er niet om of je binnen of buiten de lijntjes kleurt, het gaat er om dat je je eigen lijntjes tekent': www.omdenken.nl

Oktober 2017

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
apps voor dyslectische kinderen, beelddenken, boeken voor dyslectische kinderen, dyslexie, makkelijk lezen, meervoudige intelligentie, woordblindheid

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Dyslexie-team. (2017).

Dyslexie

https://maken.wikiwijs.nl/99528/Dyslexie

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open