Project: organiseer een evenement!

Project: organiseer een evenement!

Over het project

Welkom bij het project 'Organiseer een evenenement!'

Introductie

De komende vier weken ga je aan de slag met het ontwerpen, uitvoeren en analyseren van een evenement op je stageschool. Het doel van dit project is om via meerdere communicatiekanalen inzicht te krijgen in alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  1. Je gaat interviews houden om erachter te komen wat voor evenement je gaat organiseren, hoe je dat gaat doen en wie je daarvoor nodig hebt.
  2. Vervolgens ga je, aan de hand van de uitkomsten van je interviews, een plan van aanpak schrijven. Dit plan van aanpak dient als leidraad voor je project. Je plant in wat je wanneer wil gaan uitvoeren en hoe je dat gaat doen.
  3. Ook is het de bedoeling dat je anderen ervan gaat informeren over jouw evenement en hun gaat aansporen  om naar jouw evenement toe te komen. Dit doe je door een brochure te maken met daarin de informatie over het evenement, aantrekkelijk vormgegeven.
  4. Daarnaast schrijf je een overtuigend betoog waarin je beargumenteert waarom men juist naar jouw evenement moet komen en waarom het een goed evenement is dat je hebt georganiseerd. Tijdens deze projectweken ben je dus bezig met schriftelijk en mondeling communiceren. Daarnaast leer je kritisch te denken over de stappen die je zet, en er wordt in zekere mate beroep gedaan op je creativiteit.
  5. We sluiten het project af met presentaties. In deze presentatie presenteer je je project in een zelfgekozen creatieve vorm. Je blikt in de presentatie terug op het evenement en het verloop van de stappen die je hiervoor zette. Ook toon je aan wat je geleerd hebt.

Hoe ziet het project eruit?

De ontwerpfase van het evenement zal grotendeels uitgevoerd worden op school. In de lessen ga je namelijk aan de slag met theorie die over elk onderwerp gegeven wordt. Deze theorie wordt aangeboden op Wikiwijs. Er wordt van je verwacht dat je voor aanvang van de les de theorie hebt doorgenomen, zodat je in de les aan de slag kan. Ook is er in de les ruimte om vragen te stellen en om je plan van aanpak voor te leggen aan de docent.

De uitvoerfase vindt plaats op je stage. Hier voer je de interviews uit, publiceer je de brochure en realiseer je je jouw evenement.

De analysefase vindt voornamelijk op school plaats en thuis. Deze fase loopt gedurende het project door. Bij elk onderwerp hoort namelijk een afronding. De afrondingen zijn: het uitwerken van een interview, het ontwerpen van een brochure en het schrijven van een betoog.

Toetsing:

Elk onderdeel moet voldoende afgerond zijn. Dit wordt bepaald aan de hand van beoordelingsformulieren die per onderdeel uitgewerkt zijn. Nadat je een onderdeel hebt gemaakt, is het de bedoeling dat een medestudent jouw werk gaat beoordelen. Hij of zij geeft via de checklists en beoordelingsformulieren feedback op jouw product.Hierna wordt het product doorgeschoven naar de docent. Die bepaalt of je een go’tje krijgt om door te gaan naar het volgende onderdeel. Aan het einde van het project komt er een algehele beoordeling. In de vorm van een cijfer wordt er een beoordeling toegekend aan het project.

Planning:

Je gaat werken volgens een studiewijzer. In de studiewijzer is aangegeven wanneer alle theorie en opdrachten aan bod komen. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer je welk onderdeel gaat afronden. Dit verwerk je in je plan van aanpak. In je plan van aanpak moet je altijd rekening houden met onverwachte omstandigheden.

Colofon

Het arrangement Project: organiseer een evenement! is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteurs
Jolanda Veen Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2019-07-05 11:51:20
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
VDN5
Leerniveau
MBO, Niveau 4: Middenkaderopleiding; HAVO 3;
Leerinhoud en doelen
Nederlands; Schrijfvaardigheid; Mondelinge taalvaardigheid; Begrippenlijst en taalverzorging; Argumentatieve vaardigheden; Leesvaardigheid;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Op deze manier maak je een brochure in Word (2016). Op deze manier ga je ook zelf een brochure maken om jouw evenement aan te prijzen.
https://www.youtube.com/watch?v=FUQzqjqZljg
Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open