Oppervlakte en inhoud

Oppervlakte en inhoud

Inleiding

Hallo allemaal,

Welkom op de Wikiwijs site van wiskunde.

Mijn naam is meneer Verkade. De meeste van jullie kennen mij al van de wiskunde lessen. Voor iedereen die mij niet kent, ik volg de opleiding tot wiskunde docent en zit in mijn tweede jaar.

 

 

Deze pagina is gericht op het niveau kader jaar 3. We bespreken op deze pagina hoofdstuk over oppervlaktes en inhouden. Ook gaan we het hebben over metrieke stelsel. Je zult merken dat je bij elk onderdeel ook opdrachten moet maken. Samen werken we je door de deelhoofdstukjes om uiteindelijk klaar te zijn voor de eindtoets. Het zal langzamerhand steeds wat lastiger worden, maar maak je niet druk. Iedereen doet het op zijn of haar eigen tempo.

Doelen

Er zijn een aantal dingen die je nadat je deze pagina hebt doorlopen zou moeten kunnen. Dit zijn:

  • Aan het eind van de les kan de leerling 80 procent van de vragen over het metriek stelsel oplossen.
  • Aan het eind van de les weten de leerlingen het verschil tussen oppervlakte en omtrek.
  • Aan het eind van de les kunnen de leerlingen de oppervlakte van basis en samengestelde figuren berekenen.
  • Aan het eind van de les kunnen de leerlingen de oppervlakte van ruimtelijke figuren berekenen.
  • Aan het eind van de les kunnen de leerlingen de inhoud bepalen van basisfiguren.
  • Aan het eind van de les kunnen de leerlingen de basisfiguren uit een samengesteld figuur halen en hiervan de inhoud berekenen.

Hoe gebruik je deze site?

De site is opgebouwd uit hoofdstukken. In deze hoofdstukken staan kopjes die je van boven naar beneden doorwerkt. Wanneer je klaar bent met het lezen van deze inleiding. Begin je bij het hoofdstuk 'Metriek Stelsel'. Als je dit hoofdstuk aanklikt dan krijg je eerst een inleiding. Dit lees je door en dan ga je door naar de eerste paragraaf. Lees de theorie en ga dan door naar paragraaf 2. Sla de opdrachten over. Op deze manier werk je door het hoofdstuk. Aan het eind van elk hoofdstuk staan opdrachten die je kennis testen. Wanneer je fouten maakt kan je zien welk onderdeel je fout doet. Ga terug naar de paragraaf die over de vraag gaat die je fout hebt gemaakt. Maak de beginnersopdracht en kijk of dit wel lukt. Ben je klaar met een hoofdstuk dan ga je door naar het volgende. Ook zitten er twee tussentijdse toetsen tussen. Dan kan je kijken of je klaar bent om door te gaan. Aan het eind krijg je een eindtoets. Wanneer je deze toets hebt gehaald ben je klaar.

Oefeningen

Er staan dus een aantal oefeningen op deze site van verschillende niveaus. In de hoofdstukken aan het eind van elke paragraaf staan de beginners vragen. Deze kan je in eerste instantie overslaan. Aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen die je zou moeten kunnen om het hoofdstuk af te sluiten. Om de twee hoofdstukken is er een oefentoets. In deze oefentoets staan ook een aantal lastige opdrachten om jezelf te testen. Als je bij een onderwerp veel fouten of als je iets niet helemaal snapt, maak dan de beginnersvragen.

 

 

Colofon

Het arrangement Oppervlakte en inhoud is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Max Verkade Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2019-04-17 17:48:12
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
We gaan het op deze pagina hebben over het berekenen van oppervlakte en omtrek. Verder gaan we het ook hebben over de inhoud van ruimtelijke figuren en de vergrotingsfactor bij vlakke figuren. We sluiten af met een toets.
Leerniveau
VMBO kaderberoepsgerichte leerweg, 3;
Leerinhoud en doelen
Rekenen/wiskunde; Meten en meetkunde;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur en 0 minuten

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Tussentijdse toets 1

Tussentijdse toets 2

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open