Lessenpakket - Industriële Revolutie

Lessenpakket - Industriële Revolutie

Inleiding

Welkom bij dit lessenpakket over de industriële revolutie! In dit lessenpakket ga je vanalles leren over verschillende onderwerpen die belangrijk waren tijdens de Industriële revolutie. Deze onderwerpen zijn: kinderarbeid, het arbeidersleven en de rechten voor mannen en vrouwen in de 19e eeuw.

In de eerste les gaan we het hebben over machines en kinderarbeid. In de tweede les gaan we het hebben over de industriesteden. In de derde les gaan we het hebben over de grondwet, emancipatie en Aletta Jacobs. De laatste les gaan jullie een practicum doen!

Rond 1770 ontwerpt de Engelsman James Watt een stoommachine die andere machines kan aandrijven. In Nederland komen in 1850 dan ook allemaal fabrieken met stoommachines. De komst van de fabrieken verandert veel, alles kan op eens veel sneller. We noemen die verandering de industriële revolutie en deze vindt plaats in het tijdvak: burgers en stoommachines.

Colofon

Het arrangement Lessenpakket - Industriële Revolutie is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
OVL Groep 3
Laatst gewijzigd
2019-01-23 22:39:16
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Schooltv: Kinderarbeid - hard werken voor weinig geld <a href="https://www.schooltv.nl/index.php?id=6&amp;tx_ntrmedia_pi1[mediaObject]=4392&amp;cHash=00c42e2007d3d5db7b43be79fb50ecca">https://www.schooltv.nl/index.php?id=6&amp;tx_ntrmedia_pi1[mediaObject]=4392&amp;cHash=00c42e2007d3d5db7b43be79fb50ecca</a> Video
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open