Loopbaan en Burgerschap (LOB)

Loopbaan en Burgerschap (LOB)

Introductie

 

Burgerschap draait om wie je bent, wie jij wil zijn en wie jij kunt worden, welke rol en positie jij in de samenleving inneemt, of je bijdraagt en op welke manier jij dit doet en hoe je  de samenleving kunt en wilt en vormgeven.

 

Bij Burgerschap wordt daarom vanuit verschillende invalshoeken naar de maatschappij gekeken. Het heeft als doel om mensen bewust te maken van de maatschappij en haar facetten. In andere woorden samenlevingskunde

 

Loopbaan & Burgerschap 

Met het onderdeel loopbaanoriëntatie- en –begeleiding (lob) krijg je meer zicht op je kwaliteiten, mogelijkheden en drijfveren. Hierdoor lukt het je om een passende opleiding te kiezen en hier een succesvol gevolg aan te geven. Tijdens de lessen zul je leren om te reflecteren op je kwaliteiten, mogelijkheden en drijfveren. Dankzij loopbaanoriëntatie en -begeleiding zul je beter weten waar je goed in bent en wat bij je past. Hierdoor heb je meer kans op een succesvolle loopbaan.

Het onderdeel burgerschap bereid je voor op volwaardige deelname aan de maatschappij en het goed kunnen functioneren in je beroep als gespecialiseerd pedagogisch medewerker.
De vaardigheden, houding en kennis die hierbij horen zijn beschreven in vier burgerschapsdimensies: de politiek-juridische dimensie, de economische dimensie, de maatschappelijk-sociale dimensie en de dimensie vitaal burgerschap. Je gaat gedurende je studie met deze verschillende aantal dimensies aan het werk. Burgerschap zit in je hele opleiding verwerkt. Van slb, lob, pit, sport tot aan je beroeps specifieke vakken.

 

Colofon

Het arrangement Loopbaan en Burgerschap (LOB) is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Pedagogisch werk Onderwijs assistent Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2022-03-09 09:21:35
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
2017 PW - P BO - sjabloon1
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
https://www.youtube.com/watch?v=Bsdn9Qcae_A
https://www.youtube.com/watch?v=Bsdn9Qcae_A
Video

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Onderwijs assistent, Pedagogisch werk. (2017).

2017 PW - P BO - sjabloon1

https://maken.wikiwijs.nl/102298/2017_PW___P_BO___sjabloon1

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open