MENS, MAATSCHAPPIJ, INTERNATIONALISERING (MMI)

MENS, MAATSCHAPPIJ, INTERNATIONALISERING (MMI)

Introductie: Wat is MMI?

Voor je ligt het nieuwe lesmateriaal van het vak Mens, Maatschappij & Internationalisering. Hopelijk heb je al een beetje een idee wat je van MMI kan verwachten. In deze introductie wordt uitgelegd wat MMI nu eigenlijk is én hoe je het beste met dit lesmateriaal kan werken.

Bij MMI maak je kennis met de ontwikkeling van de mens en (ons beeld van) de moderne wereld om ons heen. Daarbij is ‘internationalisering’ telkens het centrale uitgangspunt; want nog nooit was de wereldbevolking zo verbonden als in deze eeuw. Maar wat bedoelen we eigenlijk met internationalisering? Hoe zat het vroeger met internationale contacten tussen mensen? En welke invloed heeft internationalisering op de toekomst van de mensheid en de planeet waarop wij leven?

Dit soort vragen gaan wij per hoofdstuk vanuit 3 verschillende invalshoeken behandelen. Er zijn onderdelen die te maken hebben met geschiedenis, aardrijkskunde en economie. Naast huiswerkvragen bevat dit boekje ook een aantal groepsopdrachten. Sommige opdrachten zijn maar kort, opdrachten voor een cijfer kosten vaak wat meer tijd. Dat betekent ook dat je vaak zelfstandig én met medeleerlingen moet (samen)werken.Tenslotte heeft dit vak ook een eigen begrippenlijst waar je regelmatig de betekenis van belangrijke begrippen zult moeten invullen.

Naast de verschillende opdrachten krijg je over deze lesstof ook SO’s en een repetitie. Daarom is het allereerst belangrijk dat je altijd je huiswerk probeert te maken. Dit huiswerk vind je eigenlijk vooral in dit digitale lesmateriaal, hiernaast mag je ook een digitaal schrift op de computer bijhouden.

Tenslotte zijn jullie de eerste leerlingen die met dit nieuwe materiaal aan de slag gaan. Vertel het mij dan ook vooral als je vragen hebt, foutjes tegenkomt of een idee krijgt om dit vak (nog) interessanter te maken.Veel succes en plezier!

Meneer van Batenburg   ( bat@hethwc.nl )

Colofon

Het arrangement MENS, MAATSCHAPPIJ, INTERNATIONALISERING (MMI) is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Julian van Batenburg
Laatst gewijzigd
2018-10-30 09:28:14
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Studiebelasting
4 uur 0 minuten

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

MMI: Geschiedenis, Aardrijkskunde en Economie

#Opdracht 3. De Wereld van 100 mensen. Bekijk de video en probeer de volgende vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

2.1 Verwerkingsvragen

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Voor developers

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open