2018 Profiel kraamzorg

2018 Profiel kraamzorg

Inleiding

Dit is het wikiwijsarrangement van de opleiding tot verzorgende-IG. In het laatste jaar ga je je verdiepen in een branche: verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, kraamzorg, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. Jij hebt gekozen voor kraamzorg. Officieel heet dit de ‘’brancheverbijzondering’’.

Dit betekent dat je leert het gehele zorgproces  – van plannen, naar uitvoeren, tot evalueren van zorg- toe te passen bij zorgvragers binnen de branche, zowel in laag- als middencomplexe situaties. Dit zijn situaties waarin sprake is van zorgvragers met meerdere zorg- en begeleidingsvragen, op zowel lichamelijk als psychosociaal gebied. Je moet je kennis en vaardigheden dan gecombineerd kunnen inzetten om passende zorg en begeleiding te kunnen bieden. Hierbij besteden we in het bijzonder aandacht aan het omgaan met zorgvragers met grensoverschrijdend gedrag en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Je gaat je echter niet alleen verdiepen in de directe zorg voor en begeleiding van zorgvragers binnen de branche (het microniveau). Je gaat je ook verdiepen in de organisatorische kanten van zorg verlenen (het mesoniveau). Dit houdt in dat je leert hoe je als team of instelling de kwaliteit van zorg verantwoordt en hoe je de individuele en onderlinge deskundigheid vergroot. Dit doe je uiteraard vooral in het belang van de zorgvrager, maar ook omdat de omgeving, zoals de zorgverzekeraars die de zorg financieren, dit van jou en je collega’s eisen.

 

Colofon

Het arrangement 2018 Profiel kraamzorg is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2019-07-11 00:38:38
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
2016 Branche kraamzorg
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Branche Kraamzorg. (2017).

2017 Branche kraamzorg

https://maken.wikiwijs.nl/103071/2017_Branche_kraamzorg

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open