Op ontdekkingsreis met Robert Jacob Gordon

Op ontdekkingsreis met Robert Jacob Gordon

Inleiding

Hoi!

Mijn naam is Robert Jacob Gordon. Ik ben geboren op 29 september 1743 in Nederland, vlakbij Arnhem. Ik ben een ontdekkingsreiziger. Samen met Johannes Schoemaker leg ik vast hoe Zuid-Afrika eruit ziet. Wij willen graag weten welke mensen er daar wonen en hoe ze leven. Maar ook willen we weten welke dieren daar zijn en welke planten daar groeien. Ik denk dat we heel andere dieren gaan zien dan de koeien en herten vlak bij mijn huis.

Ik ben al wel eens eerder in Zuid-Afrika geweest, maar toen heb ik nog lang niet alles gezien. Nu hoop ik nog meer van het landschap te zien. Dit wil ik graag met andere mensen delen, dus gaan Johannes en ik alles tekenen en opschrijven wat wij tegenkomen, misschien lezen en bekijken mensen over 250 jaar onze dagboeken nog steeds wel!

In het filmpje hieronder kom je erachter hoe het is om in Zuid-Afrika te zijn in de 18e eeuw. Welke dieren ken jij, die ik nog niet ken?

 

Colofon

Het arrangement Op ontdekkingsreis met Robert Jacob Gordon is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Maaike van Norel Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-06-01 09:20:17
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Groep 7/8, geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Leerlingen ontdekken met Robert Jacob Gorden de natuur van Zuid-Afrika in de 18e eeuw. Hierbij vergelijken ze kaarten van Google Maps in het heden met de kaart uit de 18e eeuw en beschrijven ze een landschap en dier dat Gordon heeft ontdekt.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open