De Nederlandse tuigpaarden(sport) Verdieping

De Nederlandse tuigpaarden(sport) Verdieping

Inleiding

Wanneer je deze module leest heb je al enige voorkennis over (tuig)paarden. Misschien heb je in de basismodule al gelezen welke overeenkomsten en verschillen het tuigpaard heeft met het bekendere dressuurpaard. Nu gaan we in deze module specifieker kijken naar het tuigpaard en welke bijbehorende gebruiken er zijn. Weet jij eigenlijk waar de jury naar kijkt tijdens wedstrijden in de aangespannen sport? En hoe vlecht je een tuigpaard in? Moet je die specifieke beweging er nou helemaal in trainen? Of is dat allemaal aanleg? Hoe span je zo’n paard eigenlijk in? Ben jij benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Lees dan verder in deze module!

Heb je vragen over of suggesties voor dit materiaal? Mail dan naar: joelleberghuis@hotmail.com 

Foto: Johnny van Ingen.

 

Colofon

Het arrangement De Nederlandse tuigpaarden(sport) Verdieping is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
J Berghuis Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2019-03-13 16:07:49
Licentie
CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 4.0 Internationale licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Deze module kan in de paardklassen op het MBO of zelfstandig worden gevolgd vanuit huis. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, welke zijn ingedeeld in aangespannen sport (KNHS) en fokkerij (KWPN). In deze module volgt de verdieping op de basis. Bij de onderwerpen is passend beeldmateriaal geplaatst, waardoor de theorie duidelijker wordt gemaakt. Door de verschillende niveaus is het materiaal geschikt voor een brede doelgroep.
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Trefwoorden
aangespannen sport, fokkerij, keuringsklaar maken, knhs, kwpn, mbo paard, showsport, training, tuigpaard, tuigpaardensport
close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open