Werk & Inkomen

Werk & Inkomen

Inleiding

Wat kun je verwachten?
We starten met 'de samenleving' en hoe deze in de loop van de jaren is veranderd. Allereerst de armoede van de arbeiders toen de fabrieken opkwamen. Rechten hadden ze niet. Later kwamen er vakbonden die voor hun leden opkwamen en dankzij het kiesrecht konden arbeiders op "hun" mensen stemmen. We bekijken de film over de Vlaamse priester Daens die het opneemt voor de arme textielarbeiders. We gaan kijken hoe het zit met de armoede van nu in Nederland en daarbuiten. Wie komt er voor ze op? Is onze sociale zekerheid nog wel betaalbaar? Moet iedereen werken voor z'n geld?

Hoe zien de lessen er uit?
Iedere les bestaat uit twee vaste onderdelen:

  • Zelfstandig werken aan de theoriemodule
  • Zefstandig werken aan de PO

Je krijgt een aantal keren een instructie over de lesstof uit deze module, net als de vorige periode moet je de paragrafen aftekenen. Heb je niet de gehele theoriemodule afgetekend kan je portfolio niet worden nagekeken en kun je dus geen voldoende meer halen!

Wat wordt er becijferd?
​Deze periode leg je een portfolio aan met een aantal opdrachten en de voorbereiding van de PO. Op dit portfolio krijg je een cijfer en je krijgt een cijfer op de PO.

Als PO gaan we deze periode debatteren, de voorbereiding hiervan komt in je porfolio en vormt de helft van je cijfer. De andere helft van je cijfer haal je tijdens het debat zelf in de activiteitenweek. Deze periode werk je zelfstandig aan je PO, het gaat namelijk over je eigen mening.

Waar kun je alles vinden?
Alle informatie vind je op de ELO. Daar staat o.a. de reader van de PO en de instructies voor het portfolio. Ook vind je hier de inschrijvingen voor het debat en de powerpoints van de instructie.

In deze theoriemodule vind je de opdrachten en leerteksten en wordt er duidelijk gemeld wanneer je iets apart moet maken voor in je portfolio. Lees deze module dus goed door!

Colofon

Het arrangement Werk & Inkomen is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
Kim Meisner Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2018-02-14 10:45:42
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Thema 3 - OT3 - Nuborgh College Oostenlicht
Leerniveau
VMBO theoretische leerweg, 3;
Leerinhoud en doelen
Werk, welzijn en welvaart; Mens en maatschappij; De tijd van burgers en stoommachines (1800 - 1900); Geschiedenis;
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Downloaden

Het volledige arrangement is in de onderstaande formaten te downloaden.

Metadata

LTI

Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen. Hiervoor moet de leeromgeving wel bij Wikiwijs aangemeld zijn. Wil je gebruik maken van de LTI koppeling? Meld je aan via info@wikiwijs.nl met het verzoek om een LTI koppeling aan te gaan.

Maak je al gebruik van LTI? Gebruik dan de onderstaande Launch URL’s.

Arrangement

Oefeningen en toetsen

Vragen bij 1.

Vragen bij 2.

Vragen bij 4.

Vragen bij 5.

Vragen bij 6.

IMSCC package

Wil je de Launch URL’s niet los kopiëren, maar in één keer downloaden? Download dan de IMSCC package.

QTI

Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat over de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, etc. Omgevingen met een QTI player kunnen QTI afspelen.

Meer informatie voor ontwikkelaars

Wikiwijs lesmateriaal kan worden gebruikt in een externe leeromgeving. Er kunnen koppelingen worden gemaakt en het lesmateriaal kan op verschillende manieren worden geëxporteerd. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Developers Wiki.

close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open