Maatwerk voor nieuwkomers met behulp van ict

Maatwerk voor nieuwkomers met behulp van ict

Welkom

Welkom bij het stappenplan
'Maatwerk voor nieuwkomers
met behulp van ict'

 

Doel

 

 

Dit stappenplan is bedoeld voor nieuwkomersscholen die effectief devices willen inzetten om maatwerk te kunnen bieden aan leerlingen. Onder nieuwkomersscholen verstaan we azc-scholen, taalscholen, taalklassen en reguliere scholen die opvang bieden aan nieuwkomers.

Doorloop

 

 

Dit stappenplan is circulair opgebouwd, waardoor je regelmatig kunt bekijken in welke implementatiefase jouw school zich momenteel bevindt en welke vervolgstappen mogelijk zijn. De test vormt de basis van het stappenplan. Op basis van jouw huidige situatie kun je vervolgens het stappenplan doorlopen en aan de slag gaan met fase Plan, Do, Check of Act. Informatie over het werken volgens de PDCA-cyclus, de randvoorwaarden van het Vier in balans-model en voorbeelden van andere nieuwkomersscholen zijn elk moment te raadplegen.

Duur




De tijdsinvestering voor dit stappenplan hangt af van de implementatiefase van ict waarin jouw school zich bevindt. Voor een korte inventarisatie van deze fase en inspiratie geldt ongeveer een uur. Indien je echt aan de slag gaat met de stappen van de PDCA-cyclus loopt deze tijdsinvestering op naar enkele dagen.


Voor vragen kun je contact opnemen met Boudien Bakker
via b.bakker@lowan.nl of 0652858732.

Colofon

Het arrangement Maatwerk voor nieuwkomers met behulp van ict is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2018-02-27 13:35:47
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Dit stappenplan is ontwikkeld door PO-Raad en Kennisnet. Samen werken wij aan Slimmer leren met ICT. Zodat scholen ICT op hun eigen manier makkelijk kunnen inzetten voor onderwijs, leerlingen meer op maat kunnen leren en we zo het beste uit ieder kind kunnen halen. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door het Doorbraakproject Onderwijs & ICT.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leraar
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

Stichting Kennisnet. (z.d.).

Maatwerk voor nieuwkomers met behulp van ict - oude versie

https://maken.wikiwijs.nl/94052/Maatwerk_voor_nieuwkomers_met_behulp_van_ict___oude_versie

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open