Haal meer uit het device
Alle Calvijn-scholen starten het schooljaar 2017-2018 met de introductie van leerling devices, waarbij de leerling een eigen laptop in bruikleen van de school zal krijgen. Dat hierdoor nieuwe didactische mogelijkheden gaan ontstaan, is ongetwijfeld duidelijk. Het is ook de verantwoordelijkheid van elke docent en elke school om zich hier op voor te bereiden.
Nadere informatie over de trainingen:
- Het aanbod omvat 5 bijeenkomsten verspreid over het schooljaar
- Elke bijeenkomst vindt plaats op een dinsdagmiddag 14.00-17.00 uur
- De training wordt zoveel mogelijk vakspecifiek en sectorspecifiek (vmbo en havo/vwo) gegeven door trainers van VO-Content
- De volgende 6 clusters worden aangeboden:
Korte beschrijving van de cursus:
Na de vijf bijeenkomsten zullen alle deelnemende docenten in ieder geval minstens 5 lessen binnen hun eigen vak, hebben gearrangeerd en in de praktijk hebben uitgeprobeerd. De professionaliseringsbijeenkomsten geven hier richting aan op vak-niveau. Verder zullen deze docenten aan de slag gaan met de didactiek en het nog efficiënter maken van hun klassenmanagement. Dit zal te zien zijn binnen de door hen opgeleverde digitale lessen.
Binnen deze vooral op de dagelijkse praktijk van het onderwijsproces gerichte bijeenkomsten kunnen, op grond van de inbreng door docenten, verder onder andere ook de volgende zaken aan de orde komen: Integreren diagnostische toetsing, mixen van eigen en bestaand materiaal eventueel in combinatie met folio, embedden van diverse mogelijkheden en ander websites, het gebruiken van diverse, mogelijke werkvormen en beschikbare Apps.
De cursus biedt ondersteuning aan de startende groep docenten, die zich nog dienen te bekwamen in de beginselen van het werken met eigen materiaal in combinatie met digitaal materiaal. Daarnaast is er ook plaats voor de gevorderde starter, die zijn kennis met betrekking tot het arrangeren van beschikbaar digitaal leermateriaal, en het kunnen maken van een mix tussen bestaand, eigen gemaakt materiaal en beschikbaar interactief digitaal leermateriaal leert toepassen.