Digitale lessen Ashram College

Informatie digitale lessen

Visie:

Digitale leermiddelen zorgen ervoor dat de leerling minder afhankelijk is van de docent, en zelf zijn informatie kan opzoeken, dat hij op allerlei plekken in de school kan leren, met anderen die niet per se ter plaatse hoeven te zijn. Dat hij niet alleen opdrachten hoeft te maken maar dat ook allerlei andere manieren van leren toegepast kunnen worden: filmpjes bekijken, instructies beluisteren, grafieken en andere bronnen erbij halen, samenwerken. Kortom, via internet is praktisch de hele wereld beschikbaar.

Uitvoering:

Door het gebruik van digitale middelen in de klas kan de docent gemakkelijker differentiëren op niveau (route), tempo en vaardigheid in de klas. Leerlingen hebben met hun Chromebook toegang tot een breed scala aan digitale leermiddelen, die binnen Google Classroom gedifferentieerd aangeboden kunnen worden aan de leerlingen. De leerlingen van een bepaald leerjaar, leeftijd of klas kunnen in hun eigen tempo door de lesstof heen en zo het verplichte curriculum en de keuzemodules afwerken. Kern- en einddoelen van de verschillende vakken of leergebieden worden aangeboden en verwerkt via adaptieve of anderszins te monitoren methodes en/of via de stercollecties van VO-content. Daarnaast zal er natuurlijk ook nog gewerkt blijven worden met boeken.

VO-content:

Het Ashram College is sinds 2015 lid van VO-content, waarmee de docenten niet allen gebruik kunnen maken van het te arrangeren digitale lesmateriaal van de stercollecties, maar ook gebruik kunnen maken van het docentenmateriaal (o.a. toetsen etc.) en de examensite. De stercolecties dekken iig alle kerndoelen af voor de beschikbare vakken en voor sommige vakken is er zelfs al einddoeldekkend materiaal t/m 6-VWO beschikbaar.

Colofon

Het arrangement Digitale lessen Ashram College is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Laatst gewijzigd
2018-08-23 16:57:58
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open