Healthy Ageing

Healthy Ageing

Inleiding

De Nederlander wordt gemiddeld steeds ouder. Maar een stijgende levensverwachting betekent niet automatisch ook meer gezonde levensjaren. Om ervoor te zorgen dat die extra levensjaren ook in goede gezondheid doorgebracht kunnen worden, hebben veel kennisinstellingen in Noord-Nederland (RUG, UMCG, Hanzehogeschool, ROC’s) de handen in elkaar geslagen: het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN). Samen werken ze aan het ontwikkelen van meer kennis over Healthy Ageing: gezond en actief ouder worden. JIJ gaat daar ook aan meewerken!

 

Gezond ouder worden duurt een leven lang en begint al bij de bevruchting: ouders die hun genen doorgeven en dus ook hun eventuele risico’s en kansen voor een gezonde levensloop of het ontstaan van ziekte later in het leven. Levensstijl, voedingspatroon en omgevingsfactoren beïnvloeden de ontwikkeling van gezondheid. Maar over de invloed van deze factoren en hoe ze zich tot elkaar verhouden, is nieuwe kennis nodig. Daarbij gaat het om antwoord vinden op vragen als: Hoe kunnen we de gevolgen van chronische ziekten voorkomen? Hoe kunnen we het welbevinden en welzijn van ouderen verhogen? Hoe kunnen we tot op hoge leeftijd naar tevredenheid participeren in de samenleving en op de arbeidsmarkt?

Het Noorderpoort wil graag meedenken over bovenstaande vragen.

Colofon

Het arrangement Healthy Ageing is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
teamvp nw
Laatst gewijzigd
2019-09-19 13:28:27
Licentie
CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Toelichting
Healthy Ageing
Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Bronnen

Bron Type
Dit is de dag
http://www.npo.nl/dit-is-de-dag-reportage/23-09-2014/VPWON_1230964
Link

Gebruikte Wikiwijs Arrangementen

teamvp nw. (2016).

Healthy Ageing 2016

https://maken.wikiwijs.nl/81172/Healthy_Ageing_2016

close
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open