Gesprekstechnieken

Gesprekstechnieken

Gesprekstechnieken

Binnen het beroep 'Dienstverlener' is het voeren van een goed gesprek erg belangrijk. Wanneer je kiest voor een dienstverlenend beroep moet je de klant een warm hart toe dragen. Doe je dat niet dan komt de klant niet meer bij je terug en geen klanten, geen werk!

Er zijn globaal twee werkvelden waarbinnen jij als dienstverlener kun gaan werken. Je kunt gaan werken in een profit organisatie. Dat is een organisatie die gericht is op het maken van winst. Denk hierbij aan beroepen als verkoper en gastheer/vrouw. Daarnaast kun je als dienstverlener ook gaan werken in een non-profit organisatie. Dat zijn organisaties die geen winst oogmerk hebben. Dit betekent dat ze niet gericht zijn op het maken van wint. Denk hierbij aan banen in de zorg sector.

De gesprekken die je voert binnen deze organisaties kunnen hierdoor verschillen. Bij de profit organisaties voer je een gesprek om de klant ergens van te overtuigen en bij een non-profit organisatie voer je een gesprek om zo goed mogelijk voor de klant te zorgen. Dit betekent dat de gesprektechnieken die je hier gaat leren verschillend moet inzetten. De manier hoe jij ze gaat inzetten wordt dus bepaald door het beleid van de organisatie.

Zal de verkoper in het volgende fimpje nog lang zijn werk mogen doen?

 

Colofon

Het arrangement Gesprekstechnieken is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt.

Auteur
fion friedrichs Je moet eerst inloggen om feedback aan de auteur te kunnen geven.
Laatst gewijzigd
2017-06-05 20:40:09
Licentie

Dit lesmateriaal is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederlands licentie. Dit houdt in dat je onder de voorwaarde van naamsvermelding vrij bent om:

  • het werk te delen - te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
  • het werk te bewerken - te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
  • voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Meer informatie over de CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Aanvullende informatie over dit lesmateriaal

Van dit lesmateriaal is de volgende aanvullende informatie beschikbaar:

Eindgebruiker
leerling/student
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
close
Colofon
gemaakt met Wikiwijs van kennisnet-logo
open